Now Reading
Mousse de mascarpone cu lime, fructe de pădure și cruton de nucă și semințe de pin

Mousse de mascarpone cu lime, fructe de pădure și cruton de nucă și semințe de pin

Revista Psychologies
mousse-de-mascarpone-cu-lime-fructe-de-pădure-și-cruton-de-nucă-și-semințe-de-pin

Primăvara a început timid și ne-a strecurat în suflet dorul de plimbările prin vie, în zile însorite și călduroase, când timpul pare să se oprească în loc, dor de amiezile în care, parcă, nimic nu ne poate atinge, iar liniștea din împrejurimile Castelului Bethlen-Haller ne ia grijile cu mâna. Chef Daniela Drăguț și somelierul Constantin Drăgan au ales preparate culinare savuroase și câteva dintre cele mai bune vinuri Jidvei pentru a vă însoți zilele de primăvară și frumoasa sărbătoare a Paștelui.

Ingrediente:

  • 500g mascarpone
  • 500ml frișcă lichidă
  • 2ml esență de lime
  • 5g gelatină
  • 200g fructe de pădure
  • 300g zahăr
  • 50g nuci
  • 20g semințe de pin
  • 20ml lapte

Preparare:

Dizolvăm gelatina în lapte, conform instrucțiunilor. Mixăm frișca lichidă cu mascarpone, esența de lime, 200g de zahăr și gelatina. Amestecăm bine, la viteză mică, până când obținem o cremă fină.

Într-o tigaie topim restul de zahăr până când devine arămiu și adăugăm nuca și semințele de pin. Turnăm conținutul pe hârtie de copt, iar peste caramel mai punem încă o hârtie de copt și cu ajutorul unui sucitor presăm bine până când obținem un cruton subțire pe care îl punem la congelator pentru 10 minute.

Punem crema de lime în boluri, decorăm cu fructe de pădure și crutonul de nucă și semințe de pin. Un desert rapid și lejer, plin de prospețime, perfect pentru zilele de primăvară.

Recomandarea somelierului Jidvei

Mysterium Roze Brut Vintage 2017, un vin spumant de culoare roze-somon deschis, cu o perlare deosebit de fină, intensă și persistentă, obținut după metoda tradițională din soiul Pinot Noir vinificat în roze. Intensitatea olfactivă delicată îmbină notele primare de fructe roșii, în special cireșe și căpșuni, cu notele fine de tartă și brioșă specifice timpului petrecut pe drojdii fine. Un vin spumant remarcabil care a obținut recent Marea Medalie de Aur la Concours Mondial du Bruxelles – Rose Wine Session 2022 și primul vin din România care primește distincția „Revelație” la această prestigioasă competiție.

Proiect realizat în parteneriat cu Jidvei.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top