Now Reading
Daca nu ai vointa, import-o

Daca nu ai vointa, import-o

Intrebarea mea ar fi una de autocunoastere. De mica am fost genul de persoana care nu duce lucrurile pana la capat, care se complica de cate ori are ocazia in diferite domenii, care incepe mii de lucruri deodata, dar termina doar cateva, care incepe lucrurile cu mult entuziasm dar rareori gaseste capatul drumului.

Sunt genul de persoana care ma cert cu mine insami, incerc sa fiu cat mai severa cu mine. De cand ma stiu fac liste in genul „to do”, dar de putine ori reusesc sa fac ce scrie pe bucata aia de hartie. Anul asta am bacul, mi-am pus in minte niste obiective frumoase, dar poate greu de atins pentru mine, o fire deseori lenesa.

Stiu ca la urmatoarea intrebare doar eu ar trebui sa stiu raspunsul, insa nu stiu cu ce sa incep, in afara acelor liste de care iti spuneam. Asadar, cum si de unde pot face rost de mai multa, mult mai multa vointa? Simt ca am nevoie de un munte de vointa, si tot n-ar fi de ajuns.

Stiu ce-mi veti spune, vointa vine din mine. Dar cum sa o gasesc? Cum sa fac ca intr-adevar gandurile sa coincida cu actiunile mele si totodata cu toata concentrarea care exista in mine si fara de care nu pot face nimic? Multumesc ca mi-ati ascultat aberatiile, Ana.

Intrebare pusa de: ana, 19

Raspunsul psihologului:

Primul gand care imi trece prin minte: Ana, tu nu ai incredere in tine. Iti propui lucruri, dar in sinea ta nu crezi ca le poti realiza. Oare de ce?

Capatam incredere in noi pe masura ce observam ca putem realiza lucruri… dar de foarte multe ori, cand ne simtim descurajati, avem nevoie de cineva care sa ne incurajeze. Daca noi nu putem crede in noi insine, sa stim ca exista cineva care crede in noi se poate dovedi un fapt salvator.

Deci, daca nu ai vointa, import-o. Gaseste pe cineva care sa fie un fel de antrenor pentru tine – cineva care sa creada in tine, care sa te sustina, sa te impulsioneze, sa te motiveze. Unele plante – vezi vita de vie – nu pot creste frumoase si rodnice decat daca au un suport pe care sa se sprijine.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top