Now Reading
Sora mea mai mare se casatoreste

Sora mea mai mare se casatoreste

Dupa cativa ani de suferinta, din cauza unei relatii nefericite, sora mea mai mare se casatoreste. Numai bucurie pana aici, insa intrand in detaliile organizarii nuntii, parintii nostri s-au trezit ca nu e tocmai ce trebuie, totul pornind de la nasii alesi de cei 2, prietenul cel mai bun al mirelui…care se pare ca nu corespunde „standardelor” lor. De aici certuri, scandaluri, reprosuri din ambele parti… iar eu la mijloc! Ce sa fac, cu cine sa tin? Ii inteleg pe toti si nu stiu cum sa ii impac, nici nu stiu daca sa ma implic sau nu… cum e mai bine, sa-i las sa-si rezolve singuri problemele si sa nu ma mai intereseze, pentru ca asta imi vine sa fac cand vin pe rand si fiecare arunca cu vorbe grele in ceilalti…

Intrebare pusa de: Laura, 22

Raspunsul psihologului:

Laura, ceea ce observi ca se intampla in viata surorii tale acum este ceea ce se intampla in cazul majoritatii mirilor, doar ca la scale mult mai reduse. Foarte multi parinti si foarte multi copii traiesc dureros acest eveniment – il putem numi rit de trecere, caci asta si este. Cu cat atasamentul este mai puternic in relatia parinti-copii, cu atat separarea este mai dureroasa. Oricat ar parea de ciudat, faptul ca isi adreseaza reprosuri …este „de bine”. Macar in al 12-lea ceas, „adevarurile” care supara trebuie verbalizate. Ceea ce poti face tu este sa te detasezi, asemenea unui spectator la teatru, si sa tragi invatamintele necesare.

Mai problematic mi se pare felul in care sora ta a iesit din vechea relatie. Este cu adevarat o relatie terminata sau sora ta inca il mai iubeste pe acel ex? Cazul fericit ar fi acela in care sora ta a inchis complet capitolul vechii relatii si incepe cu bucurie si cu iubire o noua relatie..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top