Now Reading
Vise tulburatoare

Vise tulburatoare

Povestea mea incepe o data cu varsta adolescentei, cand m-am indragostit nebuneste de un baiat totul a fost bine, cel putin asa vedeam eu pana au inceput discutiile, certurile, jignirile si apoi bataile din partea lui. Stiam ca gresesc ca mai continui aceea relatie dar nu puteam sa ma rup. Aveam momente cand ma detestam pentru ceea ce fac si pentru ce accept in schimbul la nimic. Pentru ca nu primeam in schimb nici macar o vorba buna. Timpul a trecut si nici acum nu pot sa imi dau seama cum s-a intamplat minunea de a intalni un baiat care era exact opusul personajului negativ din povestea mea, cert este ca m-am indragostit treptat dar sigur de acest baiat si in ziua de astazi imi este sot, numai ca toate acestea nu s-au intamplat pe un fagas lin ci cu multe probleme pentru ca prietenul meu anterior nu s-a multumit cu raspunsul ca nu il mai iubesc si a tinut cu tot dinadinsul sa imi faca viata grea atat mie cat si iubitului meu actual, la modul nebunesc. Nu o data a primit actualul meu sot amenintari ca daca nu se desparte de mine ii va fi tare rau. Tot cu sudori pe sira spinarii am petrecut si la nunta, pentru ca ne amenintase ca vine si ne strica toata petrecerea. Va spun sincer am trecut prin clipe de cosmar care credeam ca nu se mai termina, imi era frica sa ies din casa singura, cand mergeam pe strada aveam impresia ca cineva ma urmareste permanent, parca toata lumea se uita obsesiv la mine, dar… Totul s-a terminat in momentul in care fostului meu prieten i-a cazut cu tronc o alta fata din cartier care habar nu avea in ce se va baga, dar eu am rasuflat usurata ca aveam sa scap si sa imi traiesc adevarata iubire in liniste. De atunci au trecut 4 ani, dar de aproape un an am niste vise ingrozitoare care, culmea, par foarte reale. Intr-o noapte m-am trezit plangand si transpirata. Dupa ce m-am linistit, mi-am adus aminte ca l-am visat pe el cum ma batea si cum imi ameninta sotul. In alte nopti ma visez facand dragoste cu el si culmea chiar imi face placere si sunt fericita. Lucrul care ma ingrozeste cel mai tare e gandul ca in subconstientul meu poate mai am niste sentimente pentru el si ma simnt tare rau si imi e rusine de sotul meu care e un om atat de bun si de cald cu mine. Mi se pare ca in momentul in care ma visez cu fostul iubit facand dragoste parca il tradez. Va rog sa ma ajutati cu un sfat, cu o povata pentru ca nu mai stiu ce sa cred si imi e teama sa nu vorbesc in somn iar sotul meu sa ma auda si sa imi puna intrebari. Va multumesc anticipat!!!!!!!

Intrebare pusa de: ANONIM, 32

Raspunsul psihologului:

Lucrul care te ingrozeste cel mai tare este adevarat: inca mai ai sentimente puternice pentru fostul (fostul?!) iubit. Mai mult, esti chiar geloasa pe fata cu care el este acum. Visele in care el il ameninta pe sotul tau sunt generate de dorinta ta ca el sa te doreasca inca.

Partea buna este ca esti constienta de aceste dorinte ale tale si astfel esti foarte aproape de a le accepta. Acum este momentul pentru a rezolva lucrurile (in mintea ta) intre tine si fostul iubit. Pentru ca in tot acest rastimp ele nu au fost rezolvate! Uneori credem ca, fugind dintr-o situatie problematica, rezolvam problema, dar nu este asa – doar fugim de ea, doar o amanam.

In plan psihic, tu nu te-ai separat de fostul iubit, ci doar ai cautat sa …”bagi totul sub covor”.

Acum este momentul de a discerne intre partile bune ale relatiei cu fostul iubit (de ex. pasiunea sexuala) si partile rele (de ex. bataile, cruzimea lui); intre partile bune ale relatiei cu actualul sot ( ex. linistea, pacea etc) si partile mai putin bune (absenta pasiunii?). Poate ca lipsa pasiunii in relatia cu sotul te face sa-ti doresti sa retraiesti momentele de pasiune pe care le-ai avut in relatia cu fostul.
Caci ipoteza mea este ca actualul sot nu a reusit sa-l „detroneze” in mintea ta pe fostul iubit.

Este intotdeauna benefic sa diferentiem clar intre nevoile pe care le avem si modalitatile prin care noi credem ca putem satisface aceste nevoi. Nevoia ta este de a fi dorita, iubita cu pasiune, dar fostul iubit este singurul care iti poate satisface aceasta nevoie?.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top