Now Reading
Ce beneficii pentru organism oferă ciocolata caldă

Ce beneficii pentru organism oferă ciocolata caldă

Avatar photo

Ce poate fi mai plăcut decât o cană cu ciocolată caldă după o tură pe pârtia de schi sau după săniuș?! Din fericire aceasta nu e doar delicioasă, ci și benefică pentru organism.

Atenție! Prin ciocolată caldă înțelegem o băutură bazată exclusiv pe ingrediente naturale precum cacao pură, de calitate, lapte integral și îndulcitori – miere sau zahăr brun.

Băuturile calde tip ciocolată caldă sunt produse cu foarte mult zahăr, arome artificiale și lapte praf, care nu ar trebui să facă parte din alimentația noastră.

 

Beneficiile ciocolatei calde

Teobromina din cacao, asemănătoare cafeinei din cafea și teaninei din ceai, are nenumărate calități atunci când este consumată cu moderație: este un antidepresiv excelent, stimulând secreția de serotonină și inducând starea de bine.

Boabele de cacao conțin vitamina E, precum și cantități semnificative de magneziu și zinc, acestea având efecte benefice atât asupra pielii, cât și asupra sistemului nervos și cardiorespirator.

Este un tonic al sistemului nervos, cu efecte benefice asupra memoriei. Are un indice glicemic redus, deci poate fi consumată și de diabetici.

Pudra de cacao conține antioxidanți valoroși, antiinflamatori naturali și, întrucât are foarte multe fibre, este indicată în constipații.

 

Cum alegi ciocolata caldă

Poți spori cantitatea de cacao adăugată și poți adăuga diverse condimente precum vanilie și scorțișoară.

Există în comerț și câteva produse curate denumite ciocolată caldă, fără adaosuri nerecomandate și îndulcite cu stevia, pe care să le prepari cu lapte integral, băuturi vegetale de plante sau chiar apă plată.

Fie că preferi ceaiul, cafeaua sau ciocolata caldă, nu uita că sunt băuturi excitante, care nu trebuie consumate în exces sau împreună (inclusiv cu alte băuturi tip cola).

Ferește-te de ceaiurile instant, de băuturile instant tip ness și de ciocolata caldă la plic. Alege variantele naturale și, pe cât posibil, ecologice, fără zahăr, aditivi și conservanți.

 

De Alexandra Alexandru, specialist în nutriție pe platforma Atlashelp.net.

Foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top