Now Reading
Ce trebuie să faci pentru a gestiona stările de anxietate?

Ce trebuie să faci pentru a gestiona stările de anxietate?

Revista Psychologies
ce-trebuie-să-faci-pentru-a-gestiona-stările-de-anxietate

Anxietatea este tot mai des întâlnită în societatea modernă, întrucât o mare parte din populație (aproximativ 25%) se confruntă cu stări de neliniște, teamă excesivă și îngrijorare care, pe termen lung, încep să afecteze bunăstarea și calitatea vieții. Deși cel mai adesea, reacția emoțională este disproporționată față de gravitatea situației, pentru persoana care se confruntă cu această stare, disconfortul psihic o poate aduce în punctul în care evită diverse locuri sau persoane, pentru a preveni emoțiile asociate.

Pe termen lung, gândurile anxioase sunt copleșitoare și pot interfera cu activitățile zilnice

Conform www.alevia.com.ro, factorii care predispun cel mai adesea la apariția anxietății pot fi legați de structura genetică, experiențele de viață, dar cauzele pot fi mai complexe, precum: trauma sau anumite trăsături de personalitate. Pentru a preveni complicațiile asociate anxietății (depresie, insomnii, tulburări digestive), se pot lua în calcul următoarele sfaturi:

Remediile naturale sunt foarte utile în ameliorarea stărilor de anxietate

Natura este întotdeauna un aliat la îndemână, care contribuie la îmbunătățirea dispoziției. Suplimentele cu extracte standardizate, dozate optim, din plante recunoscute pentru efectele benefice în zona de stres și anxietate – Griffonia standardizată în 5-HTP, sunătoarea, roinița și passiflora, induc o stare de calm și echilibrează starea psiho-emoțională în situații de demotivare și anxietate. Consumate sub formă de comprimate împreună cu alte plante care au acțiune sinergică, vor aduce efecte mai rapide.

În plus, o cană de ceai savurată în compania unei cărți sau a melodiei preferate poate contribui semnificativ la reducerea stării de neliniște. Trebuie menționate, de altfel, și plimbările în natură întrucât studiile arată faptul că reduc nivelul de stres, așa cum se menționează pe MedicalNewsToday.

Mersul la psiholog este un obicei sănătos, care contribuie la menținerea stării de bine

Mersul la psiholog te ajută să înțelegi mai bine cum poți gestiona stările de anxietate
Mersul la psiholog te ajută să înțelegi mai bine cum poți gestiona stările de anxietate

Psihologii sunt specializați în furnizarea de suport emoțional, iar cadrul în care se desfășoară sesiunile este unul sigur și confidențial. Un psiholog profesionist va ajuta clientul să identifice cauzele profunde ale anxietății și să dezvolte strategii personalizate pentru a face față simptomelor asociate. Psihoterapia poate implica tehnici precum terapia cognitiv-comportamentală, terapia prin expunere și nu numai. Și aici consecvența este cheia, iar mersul la psiholog ar trebui să devină un obicei, astfel încât rezultatele să fie pe termen lung. Aici, specialistul va recomanda un număr de sesiuni și în funcție de complexitatea situației. Pe măsură ce se obțin progrese, ședințele pot fi mai rare.

Odihna are un rol semnificativ în diminuarea stărilor de anxietate

Lipsa de odihnă poate amplifica stările de neliniște, iar la rândul lor, grijile și stresul vor afecta calitatea somnului. Majoritatea persoanelor care suferă de anxietate au obiceiul să se gândească la tot felul de lucruri care le cauzează stări de neliniște, chiar înainte să adoarmă. Faptul că nu reușesc să adoarmă din cauza gândurilor negative le va da o stare și mai neplăcută, iar unii se pot confrunta chiar și cu insomnie. Pe lângă sfaturile menționate anterior, poate fi administrată și melatonina ca adjuvant în proces. Aceasta este foarte eficientă, deoarece este derivată din serotonină (hormonul fericirii) și, administrată cu două ore înainte de culcare, poate ajuta în cazul insomniei.

Abordarea acestei probleme ținând cont de sfaturile menționate poate ajuta la gestionarea și reducerea simptomelor asociate anxietății, iar redobândirea bunăstării psihice și emoționale ar trebui să fie întotdeauna o prioritate.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top