Now Reading
Planșeul pelvin și calitatea vieții intime

Planșeul pelvin și calitatea vieții intime

liana-buzea
Planșeul pelvin și calitatea vieţii intime

Cum stai cu sportul sau mișcarea? Bine? Așa și așa? Deloc? Hai să vorbim despre mișcare și sex!

La drept vorbind, în calea propriei împliniri te ajută foarte mult mișcarea și sportul. Pur și simplu ești mai senină când faci mișcare des.

Dar hai să îți spun și beneficiile mișcării pentru intimitate: poți avea o viață intimă mai intensă, un avânt mai mare, sigur vei avea mai multă grijă de tine fizic și sigur vei fi o prezență mai frumoasă per ansamblu. Cu așa plusuri, cum să nu faci sport, așa-i?

Mai am ceva! Pentru calitatea intimității tale merită să incluzi și lucratul planșeului pelvin.

Planșeul pelvin se află în partea inferioară a pelvisului și e format din mușchi și fascii care-ți susțin vezica urinară, uterul, ovarele și organele interne. Îl folosești și în expresia ta intimă, da! Tot el îți este vital și la naștere. Pe scurt, de planșeul tău pelvin, de sănătatea lui, depind mai multe părți ale vieții tale.

Încă de luna trecută ți-am propus o călătorie în care să devii partenera corpului tău. Așa că luna asta îți propun un ritual foarte simplu pentru planșeu. De făcut o dată sau de două ori pe săptămână. E foarte simpatic și pe termen lung are beneficii frumoase.

Așadar, să începem! Întinde-te pe canapea, pat, salteluța de yoga sau unde îți e comod și cald. Și întâi îți propun să-ți cunoști perineul.

Cu cele patru degete aliniate (nu și cel mare!) caută zona situată între deschiderea vaginului și anus. Acela este perineul. Apasă-l ușor de câteva ori, să-l activezi și să-l pregătești de exerciții.

După 10 – 20 de secunde, lasă mâna pe pântec sau lângă corp și vom începe exercițiile propriu-zise.

Inspiră lent, pe o numărătoare până la 10 și strânge planșeul treptat, în sincron cu inspirația. Nu strânge foarte tare!

Ține mușchiul încordat cât numeri până la 5, apoi expiră și relaxează lent.

Asigură-te că ai relaxat cu totul planșeul!

Repetă secvența timp de 1 minut. Poți folosi un cronometru, ca să ai un reper.

La final, poți masa ușor perineul, așa cum ai făcut și la început.

După una sau două exersări, poți crește durata exercițiului la două sau trei minute. Acompaniată de o melodie care îți place și e perfect!

Sună simplist? Acum da, este! 

Exersarea planșeului pelvin pot fi mult mai complexă. Dar momentan ai o bază minimă pentru mușchiul tău feminin. Nu e nevoie să te aventurezi din prima la ceva prea complicat. In timp, după ce te obișnuiești cu exercițiul, poți găsi altele un pic mai elaborate.


Spor la ritual!

Să te bucuri de el în luna iubirii!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top