Now Reading
Noua bursiera a Jurnalului de fapte bune: fetita care i-a cantat Papei

Noua bursiera a Jurnalului de fapte bune: fetita care i-a cantat Papei

Revista Psychologies

La doar 15 ani, Maria Craciun se poate lauda deja ca a cantat cu Al Bano in fata Papei Ioan Paul sau ca poarta ca talisman perlele regretatei Doina Aldea Teodorovici. Rafturile pline de trofee in ultimii zece ani impresioneaza pe toata lumea si i-au adus, acum, o noua bursa in cadrul Jurnalului de Fapte Bune.

 

Frumoasa Maria, a carei voce este comparata de specialisti cu cea a celebrei Edith Piaf, si-a revendicat locul pe scenele lumii inca de la varsta de patru ani, cand mama sa a inceput sa recunoasca talentul fiicei sale.

”Se urca peste tot, pe canapea, pe mese, lua toate sprayurile din casa pe post de microfon si canta cat e ziua de lunga. In familia noastra nu cantase nimeni pana atunci, nici nu stiam ce ar fi mai bine sa fac…

Pana la urma am dus-o la Casa de Cultura pentru ca nu se linistea deloc, iar acolo regretatul profesor Alexandru Ciorascu mi-a spus ca ea nu este de Casa de Cultura, ci ar trebui sa fie deja la festivaluri”, isi aminteste Catalina Lovin, mama Mariei.

Astfel, fara sa aiba nici un fel de pregatire de specialitate, nicio ora de canto, la varsta de 5 ani, micuta a obtinut premiul III la festivalul ”Cerbul de Aur” pentru copii, cu melodia ”Zambiti, va rog”.

Tot atunci, Maria a intalnit-o si pe Mirabela Dauer, artista ale carei melodii le canta zi de zi. ”S-a dus la cabina Mirabelei Dauer, care urma sa aiba recital, si i-a spus ca si ea stie sa cante Teatrul de papusi. I-a cantat-o, iar de atunci au ramas prietene”, a mai spus mama Mariei.

 

Citeste continuarea articolului AICI.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top