Now Reading
Prima castigatoare a bursei! Fetita care lupta cu destinul si invinge

Prima castigatoare a bursei! Fetita care lupta cu destinul si invinge

Revista Psychologies

Campania „Jurnal de fapte bune” da primele roade, iar deschizatoare de drumuri este Marina Corneliu. La doar 12 ani, aceasta fetita cu rezultate scolare mult peste medie, harazita cu un talent exceptional pentru tot ce inseamna arte plastice, a depasit piedici care ar fi ingenuncheat pana acum oameni in toata firea.

Fiecare coltisor al apartamentului in care locuieste, intr-un cartier din marginea Capitalei, poarta insemnele talentului extraordinar al Marinei.

Si-a decorat camera cu tot felul de statuete din pamant vopsit, tablouri pictate cu farduri si papusi din paie, toate create de-a lungul verilor petrecute la tara.

Baia este o adevarata galerie de arta: acum doi ani, inainte de ziua ei, si-a zis sa infrumuseteze aspectul incaperii pentru a-si incanta musafirii: de atunci, animale, zane si planete multicolore se inghesuie pe zidurile salii de baie. De altfel, peretii casei au fost prima plansa de desen a Marinei.

Dupa cum isi aminteste amuzata Laura, mama sa, „poate nu am fost suficient de incantata de primele semne ale talentului Marinei. Avea un an si jumatate, eu eram deja aproape paralizata din cauza bolii si reusisem cu mari eforturi sa zugravesc casa. Inarmata cu un creion dermatograf, Marina si-a gasit sevaletul perfect pentru primele desene”.

Boala la care face referire este o forma agresiva de poliartrita reumatoida, afectiune debilitanta, care foarte rar apare inainte de 30 de ani.

Din pacate, Laura a facut exceptie: a fost diagnosticata la scurt timp dupa ce a nascut, in aceeasi perioada in care si-a pierdut si sotul, iar cativa ani a fost imobilizata la pat.

 

Citeste intregul articol AICI

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top