Now Reading
Romanul câștigător al prestigiosului Booker Prize pentru ficțiune 2021, The Promise, de Damon Galgut, va apărea la Editura Litera

Romanul câștigător al prestigiosului Booker Prize pentru ficțiune 2021, The Promise, de Damon Galgut, va apărea la Editura Litera

Revista Psychologies
romanul-câștigător-al-prestigiosului-booker-prize-pentru-ficțiune-2021-the-promise-de-damon-galgut-va-apărea-la-editura-litera

Scriitorul sud-african Damon Galgut este câștigătorul prestigiosului Booker Prize pentru ficțiune cu romanul „The Promise”, o saga modernă ce urmărește declinul unei familii, pe fundalul schimbărilor tulburi dintr-o țară care are nevoie de vindecare. Cartea se află în curs de apariție la Editura Litera, în colecția Clasici Contemporani.

Istoricul Maya Jasanoff, care a prezidat juriul, a spus că „The Promise” este o carte profundă, puternică și succintă, care „combină o poveste extraordinară, teme bogate și istoria ultimilor 40 de ani din Africa de Sud într-un pachet incredibil de bine scris”.

La rândul său, Galgut a declarat că acceptă premiul „în numele tuturor poveștilor spuse și nespuse, al scriitorilor auziți și neauziți, de pe continentul remarcabil din care fac parte”, menționând că laureatul Nobel pentru literatură de anul acesta, scriitorul Abdulrazak Gurnah este și el african. „Vă rugăm să continuați să ne ascultați – vor urma și altele”, a adăugat Galgut.

După câștigătorul Premiului Nobel de anul acesta, în portofoliul Litera intră și romanul „The Promise”, de Damon Galgut, distinsă cu Man Booker Prize. Cititorii noștri vor avea parte de lecturi interesante și valoroase și asta ne bucură nespus. Dan Vidrașcu, Director General Editura Litera.

Damon Galgut s-a născut în Pretoria, Africa de Sud, în 1963, și a studiat dramaturgia la Universitatea din Cape Town. A câștigat numeroase premii literare, printre care Commonwealth Writers Prize în 2003, fiind dublu finalist la Premiul Booker în 2003 și 2010.

Damon Galgut este al optulea scriitor câștigător al Premiului Booker publicat la Editura Litera, după Iris Murdoch (1978), William Golding  (1980), Alan Hollinghurst (2004), Hilary Mantel (2009 și 2012), Richard Flanagan (2014), Marlon James (2015) și Paul Beatty (2016).

Editura Litera are o tradiție de 32 de ani în editarea de carte. Ani în care, cu tenacitate, cu pasiune, cu profesionalism, cu reușite majore, a editat 9000 de titluri, într-un tiraj total de peste 50 de milioane de exemplare. Acoperind practic toate domeniile de ficțiune și nonficțiune, Litera a reușit să se impună prin calitatea catalogului editorial, devenind unul dintre cei mai importanți actori de pe piața de carte din România.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top