Now Reading
Batoanele de slăbit: sănătate sau moft?

Batoanele de slăbit: sănătate sau moft?

Revista Psychologies
batoanele-de-slăbit-sănătate-sau-moft

Batoanele de slăbit sunt la mare căutare în ziua de astăzi. Timpul pe care persoanele îl pot aloca pentru cele trei mese zilnic recomandate scade în fiecare an, aglomerația fiind în casele fiecăruia dintre noi. Concluzia? Majoritatea ar apela mai degrabă la batoanele de slăbit decât la opțiunile de fast-food sau comenzile de mâncare take-away.

Desigur, întrebarea care se pune acum este dacă aceste batoane sunt pline de sănătate sau simple mofturi? După cum bine știi, există multe trenduri nesănătoase care înconjoară dietele și pierderea în greutate în general. Cele mai multe produse de slăbit disponibile pe piață sunt marcate de eficiență redusă, dar de marketing în proporție de 100%.

Iată ce ar trebuie să știi despre batoanele de slăbit!

Ingredientele unui baton de slăbit – sănătate sau greutate?

Există foarte multe tipuri de batoane de slăbit – proteice, care oferă energie, cu fibre, batoane tip înlocuitori de masă, batoane gustări, batoane cu cereale integrale și batoanele de slăbit. Acestea din urmă pot fi identice cu înlocuitorii de masă – vei afla în curând și de ce.

Partea mai puțin bună la toate tipurile menționate anterior – cu excepția batoanelor de slăbit eficiente – este că sunt bazate pe elemente în cantități necorespunzătoare. De exemplu, batoanele care oferă energie sunt încărcate de calorii, implicit de zahăr. Astfel, nu sunt indicate pentru slăbit sau pentru menținerea greutății.

Apoi, batoanele cu cereale integrale oferă corpului doză recomandată de fibre, dar nu stau bine la capitolul proteine. Atunci când slăbești și pui deoparte caloriile, la propriu și la figurat, proteinele sunt una dintre principalele surse de energie ale corpului tău. Astfel, ai dori ca acestea să se află în cantități optime în interiorul unui baton de slăbit.

Batoane de slăbit sau o masă corespunzătoare?

După cum a fost menționat, există și batoane care pot fi clasificate ca înlocuitori de masă. Totuși, acest tip de produse este unul specializat, care nu poate fi găsit în orice magazin. De exemplu, nu vei găsi un înlocuitor optim de masă pe rafturile unui supermarket.

Prin urmare, cele mai multe batoane de slăbit nu pot fi consumate în locul unei mese. Poți apela la ele ocazional, dar nu ar trebui să urmezi o dietă care include batoane proteice sau energetice în locul unei mese.

Batoanele de slăbit care pot înlocui o masă au pe lângă o cantitate ideală de proteine, fibre și carbohidrați și o doză zilnică recomandată de vitamine, nutrienți și minerale de care corpul tău are nevoie. Contrar așteptărilor, nu ai nevoie de un baton cu peste 30-40 grame de proteine pentru a te simți sătul/ă și plin/ă de energie.

Starea de sațietate este oferită de fibre, pe când o parte din energie de proteine, iar o altă parte de carbohidrați. Acesta este unul dintre motivele pentru care dietele restrictive, care elimină elemente precum carbohidrații, nu sunt, în esență, diete sănătoase.

Cum arată batonul înlocuitor de masă perfect?

Un baton de slăbit devine înlocuitorul perfect atunci când acesta prezintă următoarele caracteristici:

  • Conținut redus de grăsimi, aproximativ 5-7 grame;
  • Conținut generos de fibre,  în jur de 3-7 grame;
  • Conținut redus de calorii, pentru a promova slăbitul, în jur de 180-200;
  • Un minim de 15 grame de proteine, din motive evidente.

Nu în ultimul rând, aceste batoane de slăbit ar trebui să conțină aproximativ 35% din doza zilnică recomandată de nutrienți, vitamine și minerale necesare corpului uman. Astfel, ai garanția că un asemenea baton poate înlocui cu succes o masă din ziua ta aglomerată.

Batoanele de slăbit descrise mai sus pot fi găsite în oferta NUPO, una dintre cele mai cunoscute diete de tip VLCD la nivel european. Urmată de celebrități, dar mai ales de oameni, dieta NUPO este susținută de numeroase studii clinice pe care le poți citi și tu!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top