Now Reading
Al dumneavoastra, sincer, Surik

Al dumneavoastra, sincer, Surik

Revista Psychologies
Autor: Ludmila Ulitkaia
Editura: Humanitas Fiction, 2008

Ludmila Ulitkaia, una dintre cele mai importante si apreciate voci ale literaturii contemporane, s-a nascut in Baskiria (fosta URSS) in 1943. Debuteaza in cariera literara la sfarsitul anilor ’70 in calitate de consilier la Teatrul Evreiesc, dupa care incepe sa scrie scenarii de film.Al dumneavoastra, sincer, Surik, Ludmila Ulitkaia, Humanitas Fiction
Ludmila Ulitkaia, una dintre cele mai importante si apreciate voci ale literaturii contemporane, s-a nascut in Baskiria (fosta URSS) in 1943. Debuteaza in cariera literara la sfarsitul anilor ’70 in calitate de consilier la Teatrul Evreiesc, dupa care incepe sa scrie scenarii de film.

Cu toate acestea, talentul nu ii este recunoscut decat dupa caderea comunismului. La sfarsitul anilor ’80 incepe sa scrie nuvele, aparute la prestigioasa editura Gallimard mai inainte de a fi publicate in Rusia.

Al dumneavoastra sincer, Surik (2003) este tradus in peste douazeci de limbi, fiind desemnat romanul anului in 2004 (Rusia) si primind numeroase premii, printre care Premiul National pentru literatura in 2005 (China) si Grinzane Cavour in 2008 (Italia).

Ludmila Ulitkaia a scris romane, nuvele, povestiri pentru copii, care s-au vandut pana in prezent in mai bine de doua milioane de exemplare, i-au adus un numar impresionant de premii si distinctii literare si au propulsat-o intre cei mai bine vanduti si mai cititi autori ai momentului.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top