Now Reading
Calcanul

Calcanul

Revista Psychologies
Autor: G¼nter Grass
Editura: Corint, 2007

Femeia gateste, da viata, hra­neste copiii si potoleste fur­tuna razboaielor conduse de barbati. Aceasta poate fi o interpretare, una dintre multele, pentru acest minunat roman al lui G¼nter Grass, o bijuterie post­moderna pentru care trebuie sa ai rabdare de ceasornicar si… destula eruditie literara si mitologica.Calcanul, G¼nter Grass, Corint
Femeia gateste, da viata, hra­neste copiii si potoleste fur­tuna razboaielor conduse de barbati. Aceasta poate fi o interpretare, una dintre multele, pentru acest minunat roman al lui G¼nter Grass, o bijuterie post­moderna pentru care trebuie sa ai rabdare de ceasornicar si… destula eruditie literara si mitologica.

Il intelegi si fara asa ceva, dar pierzi infinitul nuantelor textuale cu care se joaca nobelissimul Grass, nuante cu gust de ghimbir, pere coapte in unt si multe alte minunatii folosite ca metafore ale abundentei si feminitatii.

Laureat al Premiului Nobel pentru Literatura in anul 1999, G¼nter Grass (n. 1927) – poet, nuvelist, dramaturg, sculptor, romancier si grafician german, isi cucereste cititorii cu capodopera sa Toba de tinichea (1960). Urmeaza romanele Pisica si Soarecele (1961), Anii cainelui (1963), Anestezie locala (1969), Cambula (1977), In mers de rac (2002), Decojind ceapa (2006). Scrie de asemenea proza scurta: Intalnire la Telgte (1979), Nasteri frontale sau germanii dispar (1980), Povestiri lugubre (1992); eseuri si polemici politice: Din jurnalul unui melc (1972); romanul autobiografic Secolul meu (1999); volumul de versuri Ultimul dans (2003).

„In mod straniu, despre talentul de povestitor al lui G¼nter Grass, mare admirator al lui Andersen, s-a vorbit destul de putin. Cu istoria despre calcani, Grass a realizat una dintre cele mai ample, mai salbatice si mai fascinante povesti din literatura germana.”
Frankfurter Allgemeine Zeitung

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top