Now Reading
Care au fost preferințele de lectură ale celor peste 100.000 de cititori Bookster în 2021

Care au fost preferințele de lectură ale celor peste 100.000 de cititori Bookster în 2021

Revista Psychologies
care-au-fost-preferințele-de-lectură-ale-celor-peste-100.000-de-cititori-bookster-în-2021

În 2021, Bookster, prima platformă care aduce cărțile mai aproape de oameni, a atins pragul de 106.000 de cititori din 1.012 companii din România.

Cea mai căutată carte din 2021 rămâne, ca și în 2020, „Pacienta tăcută”, un thriller psihologic al autorului Alex Michaelides. Aceasta este urmată de „Povestea mea”, scrisă de Michelle Obama și „Tată bogat, tată sărac”, de Robert T. Kiyosaki. Dintre titlurile nou adăugate în platformă, cele mai căutate au fost:

  • „Când corpul spune nu”, de Gabor Mate;
  • „Fecioarele”, de Alex Michaelides;
  • „Un moment magic”, de Kristin Hannah;
  • „Dans în arenă”, de Jojo Moyes;
  • „Cartea alinării”, de Matt Haig.

În ceea ce privește cei mai citiți autori români de pe site-ul Bookster, în top se regăsesc Andreea Săvulescu, Gaspar Gyorgy, Irina Binder, Alexandru Mitru, Dr. Mihaela Bilic și Domnica Petrovai. Cele mai accesate titluri ale acestora au fost:

  • „Ziua în care m-am iubit cu adevărat”;
  • „Mindfulness urban”;
  • „Străinul de lângă mine”;
  • „Legendele Olimpului”;
  • „Copilul invizibil”.

„Ne bucurăm să observăm că cititul rămâne unul dintre obiceiurile importante pentru comunitatea noastră și în 2021. Scopul nostru este să îi susținem pe toți cei care aleg să se apropie de cărți și să se dezvolte personal și profesional prin lectură – de aceea, în 2022 ne propunem să colaborăm cu și mai multe biblioteci din România și să diversificăm în continuare titlurile disponibile spre împrumut prin intermediul Bookster,” spune Teodora Rădulescu, CEO Bookster.

Categoriile cele mai accesate în ultimul an au fost cele de dezvoltare personală, în special lecturile despre înțelegerea emoțiilor, ca și în 2020, dar și cele despre relațiile de cuplu, această temă înlocuind cărțile de parenting în topul preferințelor cititorilor Bookster. În categoria de literatură, cele mai accesate domenii rămân cele de romance și mister, alături de ficțiunea istorică – un nou interes în rândul abonaților.

Pentru cei mici, în 2021 părinții au ales „Aventurile lui Habarnam și ale prietenilor săi”, de Nikolai Nosov și seria „Pisicile războinice”, de Erin Hunter. Cel mai popular autor din această categorie rămâne suedezul Sven Nordqvist, scriitor și ilustrator de cărți pentru copii și creatorul personajelor Findus și Pettson.

La capitolul lecturi scurte și articole, cele mai căutate două categorii au fost cele biografice și cele despre călătorii, cu precădere cele despre drumeții prin munți.

Uitându-ne la obiceiurile de lectură în 2021, acestea s-au uniformizat: dacă în alți ani se observau diferențe între subiectele preferate în funcție de industria în care activau cititorii, acest lucru tinde să se schimbe. O excepție notabilă a fost interesul crescut pentru dezvoltare profesională a celor din industria de turism și HORECA.

Despre Bookster

Bookster este prima platformă care aduce cărțile mai aproape de oameni și îi inspiră să se dezvolte personal și profesional prin lectură. Din 2013 și până astăzi, Bookster a devenit cel mai iubit beneficiu în peste 1.000 de companii din România cu un scor de +93 puncte pentru indicatorul Net Promoter Score, care arată în ce măsură utilizatorii unui serviciu sunt și promotorii lui. În cadrul unei comunități faine și de încredere, cei peste 80.000 de cititori activi ai Bookster au acces la cărți de top din lume și se bucură de recomandări personalizate, promptitudine și accesibilitate – ei pot împrumuta oricând cărți la birou sau la ei acasă. Printre companiile care iubesc Bookster se numără Banca Transilvania, Kaufland, eMAG și Accenture.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top