Now Reading
Cartea de safir

Cartea de safir

Revista Psychologies
Autor: Gilbert Sinoue
Editura: Niculescu, 2008

Intr-o Spanie sfasiata de Razboiul de Reconquista si terorizata de Inchizitie, trei barbati pornesc in cautarea unei opere misterioase, cunoscute sub numele de Cartea de safir, despre care legenda spune ca ar fi fost scrisa de Dumnezeu Insusi.Cartea de safir, Gilbert Sinoue, Niculescu
Toledo, 28 aprilie 1487. Intr-o Spanie sfasiata de Razboiul de Reconquista si terorizata de Inchizitie, trei barbati pornesc in cautarea unei opere misterioase, cunoscute sub numele de Cartea de safir, despre care legenda spune ca ar fi fost scrisa de Dumnezeu Insusi.

Acesti trei barbati care par cum nu se poate mai diferiti – un rabin, un calugar franciscan si un seic – se vad nevoiti sa isi uneasca prodigioasele cunostintele teologice pentru a accede la cea mai mare revelatie a tuturor timpurilor.

„Un rabin, un teolog musulman si un calugar franciscan isi unesc fortele pentru a da de urma unui obiect uluitor… Indiciile care le ghideaza periplul sunt versetele din Tora, Noul Testament si Coran. Si cum sunt oameni de buna-credinta, vor sfarsi prin a intelege ca cele trei mari religii monoteiste sunt trei versiuni ale unui adevar unic…“
Didier Sénécal, Lire

Gilbert Sinoué s-a nascut in 1947, la Cairo.
Dupa studiile iezuite, intra la Scoala normala de muzica din Paris si studiaza chitara clasica, instrument pe care il va si preda apoi.
In 1987 isi publica primul roman, La pourpre et l’olivier (premiul Jean-d’Heurs acordat pentru roman istoric), biografia romantata a lui Calixt, al saisprezecelea Papa.
In 1989, publica Avicenne ou la route d’Ispahan care reda viata medicului persan Avicenna.
Al treilea roman al lui, L’‰gyptienne, aparut in aprilie 1991, a obtinut Le Prix Littéraire du Quartier Latin.
Paralel cu cariera de romancier, Gilbert Sinoué este si un mare scenarist si autor de dialoguri pentru filme.
Cartea de safir a primit, in 1996, Prix de libraires..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top