Now Reading
Culoarea

Culoarea

Revista Psychologies
Autor: Rose Tremain
Editura: Leda, 2010

La jumatatea secolului al XIX-lea, Joseph si Harriet Blackstone emigreaza din Norfolk in Noua Zeelanda in cautarea unor noi inceputuri si a prosperitatii. Dar greutatile intampinate in apropierea oraselului Christchurch ameninta sa ii distruga chiar inainte sa-si infiripe o noua viata. C

Culoarea, Rose Tremain, Editura Leda


La jumatatea secolului al XIX-lea, Joseph si Harriet Blackstone emigreaza din Norfolk in Noua Zeelanda in cautarea unor noi inceputuri si a prosperitatii. Dar greutatile intampinate in apropierea oraselului Christchurch ameninta sa ii distruga chiar inainte sa-si infiripe o noua viata.

Cand Joseph gaseste aur intr-un parau, devine fascinat si obsedat de ,,culoare” – asa cum este cunoscut acolo metalul – si, parasindu-si familia si ferma, porneste catre noile campuri aurifere de dincolo de Alpii Sudici, intr-o salbaticie a valorilor morale, unde multi altii, sedusi de bogatiile din adancul pamantului, se afla intr-o goana violenta catre implinirea propriilor destine.

Emotionanta in unele locuri, cutremuratoare in altele, Culoarea este o carte ce vorbeste despre cautarea imposibilului, despre incercarea de a sonda complexitatile iubirii si a explora sacrificiile ce trebuie facute in cautarea fericirii.

Tremain este o povestitoare magnifica, cu o poveste fantastica de istorisit.”
  Independent on Sunday

,, O scriitoare a carei imaginatie bogata si suplete a stilului transcend genul: Tremain este una dintre cele mai talentate autoare de limba engleza.”
Daily Telegraph

,,Tremain a reusit sa produca propria ei bijuterie de aur.”
Scotsman

,,O carte fabuloasa, plina de fantezie, profund emotionanta, surprinzatoare, revigoranta si placuta.”
Independent

Rose Tremain (nascuta in 1943, la Londra) este una dintre cele mai cunoscute si apreciate scriitoare britanice contemporane.
–  A studiat la Sorbona si University of East Anglia, unde a si predat cursuri de compozitie literara intre 1988-1995.
–  Este autoarea a numeroase romane, volume de povestiri, piese de teatru pentru radio si televiziune.
–  Opera sa a fost distinsa cu premii prestigioase, printre care Sunday Express Book of the Year, 1989, si Angel Literary Award pentru Restoration (Restaura]ia), roman nominalizat si la Booker Prize in 1990; James Tait Black Memorial Prize, 1992, si Prix Femina ‰tranger, 1993, pentru Sacred Country; Whitbread Novel Award, 1999, pentru Music and Silence (Muzica si tacere); Orange Prize for Fiction pe anul 2008 si Good Housekeeping Book Award, 2008, pentru The Road Home (Drumul spre casa), roman intampinat cu entuziasm de critica literara si nominalizat in 2007 ti la Costa Novel Award.
–  The Colour (Culoarea) a fost finalist in cursa pentru Orange Prize for Fiction pe anul 2004.

,,… o romanciera de mare stil, ambitie si sensibilitate lirica…”
  The Sunday Times

De aceeasi autoare au mai aparut:

  • Drumul spre casa (pret: 49,90 lei)
  • Muzica si tacere (pret: 45,00 lei)

Traducere de Nicoleta Nedu
ISBN: 973-102-172-0
Format: 13 x 20 cm, 576 pagini
Pret: 49.90 lei

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top