Now Reading
Curtea Veche Publishing la Bookfest 2022

Curtea Veche Publishing la Bookfest 2022

Revista Psychologies
curtea-veche-publishing-la-bookfest-2022

După doi ani în care târgurile de carte s-au mutat online, Salonul Internațional de Carte Bookfest deschide sezonul de lectură din nou în offline. Curtea Veche Publishing vă invită în perioada 1-5 iunie la Centrul Expozițional Romexpo București (pavilionul B2) pentru a descoperi toate noutățile apărute în această perioadă. Vă așteaptă lansări de carte cu invitați speciali, mese rotunde despre fenomenele literare ale momentului, sesiuni de autografe cu autori și ilustratori, reduceri de preț de până la 70% și multe altele. Intrarea este liberă.

LitKids: 1 iunie la standul Curtea Veche

Cei mici sunt așteptați în prima zi a târgului la o întâlnire cu autori și ilustratori care au dat viață unor dintre cele mai frumoase povești, marcând astfel lansarea seriei pentru copii LitKids.

Între 12:30 și 14:30, la standul Curtea Veche Publishing se reunesc pentru o sesiune de Meet & Greet autori îndrăgiți precum campioana olimpică Ana Maria Brânză, Cătălina Bucur (Sunny Side Up), Simona Suman, MOMOMO sau Irina Becher, și ilustratori cu creioane magice: Andra Badea, Andreea Mitică, Anca Smărăndache, Gabi Toma.

Tot pe 1 iunie, Curtea Veche Publishing și Asociația Curtea Veche lansează proiectul „Cărți poștale de poveste”, un set de 10 ilustrații de la tot atâția ilustratori cunoscuți pentru copii, menite să dea mai departe magia lecturii. Pentru fiecare set de cărți poștale achiziționat, Asociația donează o carte unui copil care nu are acces la ele. Între 14:30 și 15:30, vă invităm la standul editurii Curtea Veche la un „doodling session” cu ilustratorii implicați în proiect, precum Cristiana Radu, Andra Badea sau Gabi Toma.

Cu această ocazia, editura a pregătit numeroase noutăți, atât pentru copii (precum cartea de educație financiară „Banii tăi. Cum îi cheltuiești și de ce” de Gerry Bailey, Felicia Law  și William Whitehead; „Totul despre anxietate” de Carrie Lewis și Sophia Touliatou; „Învățătorii de grijă” de Alex Donovici), cât și pentru părinți („Tantrum. Ghid de supraviețuire” de Rebecca Schrag Hershberg sau „O sarcină mai ușoară” de Emily Oster).

O apariție de excepție este cartea lui Richard Dawkins, „Fantezia zborului” – o ediție premium care explică felul în care oamenii și natura au învățat să învingă forța gravitației și să se ridice la cer. Cu ilustrații superbe și fascinante, cartea reprezintă o colaborare unică între unul dintre cei mai mari oameni de știință și o artistă talentată.

16 evenimente pentru iubitorii de carte

Curtea Veche Publishing a pregătit o serie impresionantă de evenimente în jurul noutăților editoriale, al căror program complet poate fi găsit AICI.

Unul dintre evenimentele cele mai așteptate este discuția dintre E.S. Emil Hurezeanu (Ambasador al României în Republica Austria, fost Ambasador al României la Berlin între 2015-2021) și istoricul Ion M. Ioniță, în jurul cărții „Drumul Rusiei” de Rüdiger von Fritsch (fostul ambasador al Republicii Germane la Moscova). Dialogul va avea loc sâmbătă, 4 iunie, de la 16:00, la scena Agora.

Fanii „Poveștilor Cristinei” se vor bucura să îi întâlnească pe Cristina și Alex Donovici, unii dintre cei mai cunoscuți autori de cărți pentru copii din România, și să afle povestea din spatele acestui fenomen. Seria „Țup”, scrisă de Alex și ilustrată de Stela-Damaschin Popa este cea mai tradusă colecție de cărți pentru copii a unui autor român, până în acest moment „Țup” avându-și sau fiind pe cale să își aibă corespondentă în 8 limbi străine. Autorii și ilustratoarea vor intra în dialog cu agenții literari Mauro Spagnol și Silviu Săndulescu, cei care au contribut la răspândirea acestui fenomen în toată lumea, sâmbătă, 4 iunie, de la ora 11:00, la scena Agora.

Joi, 2 iunie, Curtea Veche Publishing marchează apariția a două cărți-eveniment:

  • de la ora 17:00 se lansează volumul „Aspecte ale noului radicalism de dreapta” de Theodor W. Adorno, într-o discuție moderată de scriitoarea Doina Jela, între Vlad Cristache (project manager Curtea Veche Publishing) și scriitorul Călin-Andrei Mihăilescu.
  • de la 18:30 jurnalista Iulia Popovici va intra în dialog cu traducătorul Mircea Dan Duță, pe marginea volumului „Deținut politic și președinte” de Václav Havel, apărut cu sprijinul Centrului Ceh.

De joi până duminică, iubitorii de beletristică vor afla mai multe despre noutățile din seria Byblos, coordonată de Luana Schidu, și tot în cadrul târgului publicul se va putea întâlni cu autori îndrăgiți, precum istoricul Adrian Cioroianu, medicul nutriționist Mihaela Bilic, expertul în educație financiară Adrian Asoltanie („Dragă, unde-s banii?”), psihoterapeuta Elena-Carmen Țucă („De mână cu rușinea la psiholog”), scriitorul Mihai Alexandru Pleșu („Texte cu vedere la stradă”).

Zeci de noutăți la standul Curtea Veche Publishing

Câteva dintre noutățile de inclus neapărat pe listele de lectură:

  • „Trăiesc a doua oară” de Sharon Stone – actrița povestește despre momentele cumplite când suferit un accident vascular cerebral masiv; dar și despre cum și-a revenit în mod miraculos cu ajutorul meditației, plus amănunte revelatoare din viața și cariera ei.
  • „Jamie și petrecerea de vineri seara” de Jamie Oliver – cele mai gustoase preparate din emisiunea TV de succes „Jamie & Jimmy’s Friday Night Feast”, alese pe sprânceană și dedicate unor nume celebre din showbizul contemporan.
  • „Calea către independența ta financiară” de Peter Mallouk și Tony Robbins – despre cum cum să îți faci un plan financiar pe termen lung și să lași moștenire o avere, nu griji, dar numai după ce te vei bucura de tot ceea ce banii vor aduce bun în viața ta.
  • „Fantome” de Dolly Alderton – comparată cu Nora Ephron, mult-îndrăgita scriitoare millenială pare a fi vocea care descrie cel mai bine zbuciumul femeii moderne. În primul său roman scrie cu umor, inteligență vie, emoție și profunzime despre relații, dating și ghosting, despre speranțe și a incertitudini, dând naștere unui fenomen internațional.
  • „Timp retrăit” de Alex. Ștefănescu – crâmpeie de viață, amintiri depănate cu savoare de unul dintre cei mai cunoscuți și mai carismatici oameni de litere contemporani.
  • „Viol. O poveste de iubire” de Joyce Carol Oates – un titlu contradictoriu de la cunoscuta și multipremiata scriitoare și o poveste care ne va conduce departe de zona noastră de confort – în lumea violatorilor, a celor care vor să îndrepte ceva ce nu mai poate fi îndreptat, a salvatorilor ce se cer salvați, dar și a celor mulți și vocali de pe margine, care privesc spectacolul traumei cu indiferență sau ostilitate.
  • „Moartea lui Vivek Oji” de Akwaeke Emezi – o poveste puternică despre identitatea de gen de la o talentată scriitoare nigeriană, un mister compus ca un puzzle și descompus aproape detectivistic într-o scriitură plină de frumusețe, acumulând detaliile ce recompun o societate tradițională în derivă.
  • „Instrusul” și „M-am hotărât să-i pun capăt” de Iain Reid – două thrillere de la un debutant canadian surprinzător, care ne ține „agățați” în poveste până la capăt.
  • „Ciberiada. Ediție aniversară” de Stanisław Lem – o carte clasică a genului science-fiction, care la centenarul nașterii lui Stanisław Lem, în 2021, îi vădește spiritul vizionar.
  • „Homo Faber” de Max Frisch – o serie de coincidențe, de întâlniri aparent întâmplătoare, amintiri care adună în ele însele esența vieții, adevăruri descoperite în momente banale și tratate cu o indiferență greu de explicat.
  • „Perspective ale minții” de Howard Gardner – inițiatorul conceptului de „inteligențe multiple”, Gardner analizează mai multe tipare mintale și dovedește că un simplu test de IQ nu este relevant pentru a reflecta corect și complet abilitățile intelectuale ale unui individ.

PROGRAMUL COMPLET AL EVENIMENTELOR

Miercuri, 1 iunie

12:30 Meet&Greet: LitKids

Sesiune de autografe cu autorii și ilustratorii noutăților pentru copii: Simona Suman și Andreea Mitică (autoarea, respectiv ilustratoarea volumului „Filip și mantia magică”), Anca Smărăndache (ilustratoarea cărților „Libelula de foc” de Paul Gabriel Sandu și „Poveștile prieteniei” de Cristina și Alex Donovici), MOMOMO (autoarea cărții „Povestea lui Ma care voia să fie altcineva”).

(standul Curtea Veche Publishing)

13:30 Meet&Greet: LitKids

Sesiune de autografe cu: Ana Maria Brânză (campioană olimpică la scrimă și autoarea cărții pentru copii „En garde!”), Gabriela Toma ( Andra Badea (ilustratoare cărții „Jimi și Fenderică” de Cristiana Petre, parte din seria „Tiny Rockers”), Cătălina Bucur (inițiatoarea comunității pentru părinți „Sunny Side Up” și autoarea cărții „Bebe, hai la joacă!”) și Irina Becher (autoarea volumelor „Poezii cu Ma și Mi” și „Noi poezii cu Ma și Mi”),

(standul Curtea Veche Publishing) 

14:30 Lansarea proiectului „Cărți poștale de poveste”

Doodling session cu unii dintre cei mai talentați ilustratori pentru copii: Andra Badea, Cristiana Radu, Gabriela Toma, Stela Damaschin-Popa.

Eveniment organizat în parteneriat cu Asociația Curtea Veche.

(standul Curtea Veche Publishing)

 

Joi, 2 iunie

17:00 Lansarea volumului „Aspecte ale noului radicalism de dreapta” de Theodor W. Adorno

Invitați: Vlad Cristache, Călin-Andrei Mihăilescu.

Moderator: Doina Jela (scriitoare).

(standul Curtea Veche Publishing)

18:30 Lansarea volumului „Deținut politic și președinte” de Václav Havel

Participă: Iulia Popovici, Mircea Dan Duță.

Eveniment organizat în parteneriat cu Centrul Ceh.

(standul Curtea Veche Publishing)

 

Vineri, 3 iunie

18:00 Lansarea noutăților din Seria Byblos: „Viol” de Joyce Carol Oates și „Moartea lui Vivek Oji” de Akwaeke Emezi.

Invitați: Alina Purcaru și Marius Constantinescu.

Moderator: Luana Schidu (director editorial ficțiune – Curtea Veche Publishing)

(standul Curtea Veche Publishing)

 

Sâmbătă, 4 iunie

11:00 Fenomenul „Poveștile Cristinei”. Întâlnire cu Cristina și Alex Donovici (fondatorii comunității și a colecției de cărți pentru copii – „Poveștile Cristinei”).

Invitați: Stela Damaschin-Popa (ilustratoarea seriei „Țup”), Mauro Spagnol (Books Everywhere), Silviu Săndulescu (Rights Expert).

Moderator: Dana Dincă (Copyright Manager Curtea Veche Publishing)

(Scena Agora)

12:00 Seria „Regii și Reginele noastre”

Întâlnire cu istoricul Adrian Cioroianu și coautorii seriei de cărți regale pentru copii și tineri, „Regii și Reginele Noastre”.

Invitați: Alexandru Groza, Andrei Radu, Eduard Matei, Mihaela Simina.

Moderator: Marius Motoca (PR Specialist Curtea Veche Publishing).

(Scena Agora)

13:00 Publishing Experience Beyond Borders/ Despre drepturile de autor peste graniță

Masă rotundă în limba engleză.

Invitați: Mauro Spagnol (Books Everywhere), Silviu Săndulescu (Rights Expert), Oana Purice (agent literar și fondator „Book Industry”).

Moderator: Dana Dincă (Copyright Manager Curtea Veche Publishing)

(Scena Arca)

14:00 Meet&Greet

Sesiune de autografe cu Dr. Mihaela Bilic (autoarea volumelor „Am mâncat, o fi păcat” și „Ronțăieli nevinovate”).

(standul Curtea Veche Publishing)

15:00 Iain Reid, un debut surprinzător.

Lansarea volumelor „Intrusul” și „Mă gândesc să-i pun capăt” de Iain Reid.

Invitată: Ioana Bâldea Constantinescu.

Moderator: Luana Schidu (director editorial Curtea Veche Publishing).

(Scena Arena)

16:00 Lansarea volumului „Drumul Rusiei” de Rüdiger von Fritsch, fost ambasador al Germaniei la Moscova.

Dialog între E.S. Emil Hurezeanu, Ambasador al României în Republica Austria, fost Ambasador al României la Berlin (2015-2021), și jurnalistul Ion M. Ioniță.

(Scena Agora)

17:10 Lansarea volumului „De mână cu rușinea la psihoterapie” de Elena-Carmen Țucă

Invitat: Dr. Gina Chiriac (Președinta Asociației Române de Psihoterapie Integrativă)

Moderator: Diana Lupu

(Scena Arca)

 

Duminică, 5 iunie

11:00 Meet&Greet

Sesiune de autografe cu Cristiana Belodan („Dilibau”), Raluca Kișescu („Povestea unicornului care a fugit de la birou la Rio”) și Antoaneta Opriș („- Mami? – Da, dragoste!”)

(standul Curtea Veche Publishing)

12:00 Adrian Asoltanie: educația financiară în familie.

Lansarea volumului „Dragă, unde-s banii?” de Adrian Asoltanie.

Moderator: Miruna Meiroșu (PR Manager Curtea Veche Publishing).

(Scena Arca)

13:00 Lansarea volumului „Texte cu vedere la stradă” de Mihai Alexandru Pleșu.

Invitat: Rafael Marinescu, Daniel Popa.

Moderator: Marius Motoca (PR Specialist Curtea Veche Publishing).

(Scena Agora)

Partener monitorizare presă: Klarmedia

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top