Now Reading
Drumul spre casa

Drumul spre casa

Revista Psychologies
Autor: Rose Tremain
Editura: Leda, 2008

Actual, intens si indraznet, cu accente dulci-amarui, ultimul roman al autoarei volumelor Muzica si tacere si Restauratia ne aduce o mare surpriza: povestea contemporana a emigrantului est-european descins intr-o Londra frematatoare, multiculturala, in cautarea unei vieti noi.Drumul spre casa, Rose Tremain, editura Leda
Actual, intens si indraznet, cu accente dulci-amarui, ultimul roman al autoarei volumelor Muzica si tacere si Restauratia ne aduce o mare surpriza: povestea contemporana a emigrantului est-european descins intr-o Londra frematatoare, multiculturala, in cautarea unei vieti noi.

O lectura incitanta, provocatoare, despre Europa de Est si Londra de azi, despre culturi ce-si dau intalnire surprinzator, despre dileme, bucurii si suferinte, aspiratii si sperante… si, mai ales, despre cautarea acelui „acasa” din fiecare dintre noi.

„Inceputurile o fascineaza pe Tremain: daca se poate vorbi despre un tipar dupa care sunt croite romanele sale, acesta consta tocmai in preocuparea pentru incercarile de transformare a propriei fiinte.

Drumul spre casa urmareste intamplarile prin care trece Lev, un muncitor imigrant sosit din Europa de Est in Anglia zilelor noastre. Povestea lui capata o forta arhetipala – aceea a incercarii de implinire a unui destin intr-un oras strain…
Un roman al umanitatii care isi revendica drepturile, o lectura captivanta atat prin jocul sperantelor si al temerilor, cat si prin empatia cu imigrantul stabilit intr-o lume noua.”
The Sunday Telegraph

Rose Tremain (nascuta in 1943, la Londra) este una dintre cele mai cunoscute si apreciate scriitoare britanice contemporane. A studiat la Sorbona si University of East Anglia, unde a si predat creative writing intre 1988-1995.

Este autoare a numeroase romane si volume de povestiri, piese de teatru pentru radio si televiziune. Opera sa a fost distinsa cu premii prestigioase, printre care Sunday Express Book of Year, 1989, si Angel Literary Award pentru Restauratia (roman nominalizat si la Booker Prize in 1990); James Tait Black Memorial Prize, 1992 si Prix Femina ‰tranger, 1993, pentru Sacred Country; Whitbread Novel Award, 1999, pentru Muzica si tacere (aparut la editura Leda in primavara acestui an).

Cel mai recent roman al sau, Drumul spre casa, intampinat cu entuziasm de critica literara, a obtinut Orange Prize for Fiction pe anul 2008, Good Housekeeping Book Award, 2008, si a fost nominalizat in 2007 la Costa Novel Award.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top