Now Reading
Ruxandra Cesereanu il recomanda pe Salman Rushdie

Ruxandra Cesereanu il recomanda pe Salman Rushdie

Revista Psychologies

Ruxandra Cesereanu, scriitor, scriitoareSalman Rushide, scriitor

Daca am citit «Maestrul si Margareta» de vreo suta de ori, «Pamantul de sub talpile ei» de Salman Rushdie, cel de-al doilea roman pe care l-am supus unui jurnal de lectura, intrucat a marcat indeajuns viata mea launtrica, l-am citit doar de doua ori. Marturisesc ca m-am pregatit pentru aceasta a doua lectura ca pentru o staza de drog si extaz.

Ca am dorit sa ma acopar in si sa-mi fac cuib din acest roman o vara intreaga. Sa nu mai dorm, sa nu mai mananc, sa nu mai ies din casa, doar sa citesc si sa citesc. Cu creionul in mana. Si sa profit de traducerea inspirata a Antoanetei Ralian. Intrucat romanul acesta s-a dovedit a fi aproape un soi de carte de intelepciune, din care inveti o gramada de lucruri, de la cum sa scrii la cum sa nu scrii.

Am migalit in minte ceasuri in sir la frazele lui Rushdie, le-am rasucit, le-am chiar rescris, mangaiat si, nu in ultimul rand, am vorbit cu ele. Lumea de la noi este la curent cu arta lui Rushdie mai cu seama din pricina altor doua romane: Copiii miezului noptii si Versetele satanice.

Eu cred insa ca Pamantul de sub talpile ei este un roman mai plin de miez si revelatii (narative ori de alta natura) decat celelalte doua carti aici pomenite.

Pamantul de sub talpile ei,  Salman Rushdie, Polirom
de citit:

Pamantul de sub talpile ei
Salman Rushdie
Polirom
, 2007

Pamantul de sub talpile ei
, un roman care poate cuprinde o existenta.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top