Now Reading
Editura Nemira aniversează 32 de ani

Editura Nemira aniversează 32 de ani

Revista Psychologies
editura-nemira-aniversează-32-de-ani

Editura Nemira sărbătorește 32 de ani alături de cei mai îndrăgiți autori, cele mai memorabile volume, apariții inedite, demne de Cartea Recordurilor, dar și alături de echipă, de oamenii care zi-de-zi muncesc pentru ca cititorii să-și găsească cele mai potrivite cărți, deschizătoare de drumuri în lumile interioare și exterioare.

„În 2023, sărbătorim alături de comunitate 32 de ani de Nemira, dar și un an de NEZUMI, imprintul nostru de manga în limba română, în care vom lansa o serie de titluri îndelung așteptate de pasionați. Tot anul acesta, imprintul Armada împlinește 5 ani, motiv să celebrăm cartea SF cu foarte multe titluri noi și cu diverse activări, atât în zona science-fiction, cât și în zonele de fantasy și thriller. La aceeași frumoasă vârstă a ajuns și n’autor, colecția de literatură română contemporană, ceea ce ne oferă un prilej bun să pregătim un nou turneu național, ce va include o mult-așteptată surpriză pentru cititori.

Dincolo de aniversare, sărbătorim 32 de ani petrecuți aproape de comunitate, cu oameni care ne-au fost alături de la început, dar și cu cei care ni s-au alăturat pe parcurs. 32 de ani transformați în clipe de entuziasm, bucurie și vise împlinite: peste 23 de milioane de cărți în bibliotecile cititorilor, peste 1.500 de scriitori publicați în decursul vremii, peste 150 de titluri publicate anual. Vă mulțumim pentru fiecare clipă petrecută împreună.” Ana Lotts-Nicolau, CEO Nemira.

Ca de fiecare dată, am pregătit în perioada următoare surprize pentru cititori, reduceri aniversare pe site, materiale speciale de la autorii noștri și de la echipă. Cu această ocazie lansăm Campania #PovesteaMeaNemira, în care îi invităm pe toți cititorii, librarii, colegii și partenerii să posteze o fotografie cu cartea lor preferată de la Nemira pe social media și să ne povestească cum a început magia Nemira pentru ei.

Iar pentru următoarea jumătate de an, sperăm să vă suprindem cu niște apariții editoriale inedite.

O scurtă călătorie în magia lui 2023, care marchează 32 de ani de Nemira

Cartea Recordurilor

Am început anul în forță cu marea lansare internațională a volumului de memorii scris de Prințul Harry, Rezervă, care a intrat în Cartea Recordurilor pentru cartea de non-ficțiune cea mai rapid vândută în istorie.

Premii internaționale

Campania de promovare a cititului BOOKVERTISING a fost premiată național și internațional la cele mai prestigioase festivaluri de marketing și publicitate online, precum: Effie Awards România, Gala IAB Mixx Awards Europe de la Madrid, Internetics, însumând în total 8 trofee.

Iubim literatura contemporană românească

Colecția de literatură română contemporană n’autor, coordonată de Eli Bădică, a sărbătorit 5 ani printr-un eveniment special la care au participat majoritatea autorilor publicați, prin momente inedite de lectură și printr-un turneu național, alături de Cărturești.

INOVAȚIE

Imprintul NEZUMI și-a îmbogățit colecția cu cea mai cunoscută serie manga din lume –  „Attack on Titan”, alături de trei alte serii manga de renume la nivel mondial – „Tokyo Revengers”, „Witch Hat Atelier” și „Your Lie in April”, ce vor fi traduse, pentru prima dată, din limba japoneză în limba română.

COMUNITATE

Contul de Instagram @edituranemira a ajuns la 40k de cititori care apreciază și duc mai departe alături de noi #plăcerealecturii.

Despre editura Nemira

În 1991, când societatea de-abia se trezea la viața în libertate de după Revoluție, Valentin Nicolau a avut curajul să intre pe piața editorială din România cu o editură privată: Nemira, numită după un munte din Carpații Orientali.

Prima carte publicată a fost clasicul Monte Cassino, de Sven Hassel, și s-a vândut în sute de mii de exemplare, mai multe decât putea visa. Urcarea muntelului metaforic începea.

Misiunea de atunci și de acum este să aducem povești puternice și idei provocatoare, să traducem cei mai populari și curajoși scriitori din lume, să promovăm generațiile noi de scriitori români. Totul sub aceeași linie roșie: Plăcerea lecturii. Deoarece credem cu tărie că literatura și educația modelează vieți, că libertatea de gândire și empatia sunt soluțiile pentru un viitor mai bun.

Nemira s-a consacrat pe piață cu primele cărți clasice de science fiction traduse în românăVisează androizii oi electrice, de Philip K Dick și seria Dune, de Frank Herbertprimele romane de Stephen King publicate în română, care au introdus generații întregi în aceste genuri care deschide mintea spre toate posibilitățile universului.

În paralel, Nemira a publicat mari autori străini foarte diverși precum John Kennedy ToolePaulo Coelho sau Pascal Bruckner, iar astăzi, în colecțiile Babel și Damen Tango, sunt publicați autori premiați din toată lumea precum: Julian BarnesJhumpa LahiriDinah JefferiesAmor TowlesLinda HolmesTahar Ben Jelloun, Margaret Atwood și mulți alții.

Încă din 1994, Nemira a publicat și autori români, debutați aici și apoi consacrați cultural, ca Horia Roman Patapievici, Ioan Petru Culianu, Radu Aldulescu și mulți ani. Direcție continuată de-a lungul timpului și consolidată cu două colecții dedicate, n’autor pentru proză și Vorpal pentru poezie.

Până în anii 2000, Nemira avea mai multe direcții editoriale care răspundeau pasiunii pentru lectură a cititorilor de toate vârstele, inclusiv pentru cei mici cu editura Nemi pentru copii, unde publică scriitori străini consacrați și scriitori români precum Cristina Andone sau Simona Antonescu.

În 2009, Nemira a fost prima editură care a lansat ebooks în limba română pe piața din România.

În 2018, direcția editorială science fiction, fantasy și thriller a fost introdusă sub umbrela imprintului ARMADA, unde sunt publicați cei mai importanți scriitori ai momentului: George R.R. MartinStephen KingSuzanne CollinsAndrzej Sapkowski sau Diana Gabaldon sau clasici precum Frații Strugațki sau Ursula K. Le Guin.

În 2021, s-a extins planșa editorială cu imprintul de non-ficțiune, Orion, care are cei mai apreciați autori ai momentului: Katherine May, Brianna Wiest, Trevor NoahKaren ArmstrongAbigail TuckerMarius ConstantinescuAlberto Manguel și mulți alții.

În 2022, Nemira a lansat primul imprint de manga în limba românăNEZUMI, începând cu seriile „Mireasa Străvechiului Mag” și „Regatele Ruinei”.

Povestea Nemira nu înseamnă doar viziunea editorială și munca întregii echipe, cealaltă jumătate a poveștii e țesută în fiecare zi de cititorii noștri, strânși în comunitățile din grupurile de social media, de la care primim mereu impresii de lectură, poze, întrebări. Interacțiunea dintre editură și cititorii săi, prin intermediul cărților, completează o poveste de 32 de ani și ne oferă speranță pentru următorii 32 de ani în care ne propunem să îi ținem aproape și să îi surprindem constant.

De aceea, în ultimii ani, Nemira a desfășurat multe campanii pentru cititori și lectură: campania video de încurajare a lecturii „Hai, citește”Bursa de cititor Nemira (cărți pe viață pentru elevi), campania „Prima mea carte”, podcastul Books are magic, campania Citește-i zilnic copilului tău, de la Editura Nemi și Bookvertising, o campanie la scală largă pentru promovarea cititului.

Le mulțumim cititorilor și partenerilor că ne sunt aproape și le promitem să le fim alături încă 32 de ani de acum înainte, aducând în viețile lor #plăcerealecturii.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top