Now Reading
Editura Nemira lansează PRIMUL imprint manga din România: NEZUMI!

Editura Nemira lansează PRIMUL imprint manga din România: NEZUMI!

Revista Psychologies
editura-nemira-lansează-primul-imprint-manga-din-românia-nezumi

Editura Nemira vine cu o veste mult-așteptată pentru fanii culturii japoneze: lansează primul imprint manga în limba română, NEZUMI.

„În ultimii ani a crescut foarte mult apetitul publicului pentru carte, filme și seriale care vin din Asia, mai cu seamă din Japonia și Coreea. Vedem asta în topul celor mai urmărite filme pe platformele de streaming și în topurile bestsellerurilor din Europa. Generațiile tinere sunt mult mai conectate la cultura japoneză și coreeană decât înainte, iar manga ocupă un loc special în inima lor. Lansarea editurii NEZUMI by Nemira – primul imprint manga tradus în limba română din japoneză – este un moment foarte important atât pentru fanii care până acum citeau doar în limba engleză, cât și pentru noi ca echipă, întrucât am reușit să lansăm un imprint pentru care abordarea și modul de lucru a fost unul foarte diferit față de alte proiecte editoriale pe care le-am lansat până acum.

Suntem foarte recunoscători partenerilor care ne-au sprijinit în aceste eforturi de a aduce manga în limba română, mai cu seamă Centrului de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru” și Excelenței Sale, dl. Ambasador Hiroshi Ueda, precum și întregii sale echipe de la Ambasada Japoniei de la București pentru munca minunată de promovare a culturii japoneze pe care o realizează.” (Ana Lotts-Nicolau, director general Nemira)

Centrul de Studii Româno – Japoneze „Angela Hondru” (CSRJ-AH), partenerul nostru strategic, a fost înființat în luna mai 2005, fiind parte a Departamentului de Studii Asiatice din cadrul Universității Româno – Americane. CSRJ-AH și-a propus încă de la început să fie echivalentul unui centru cultural dedicat Japoniei, în București.  Împreună, ne dorim să construim o adevărată scenă pentru manga în România prin evenimente, dezbateri, scene din culise și multe alte surprize pe care le avem în plan pentru comunitatea pasionată de cultura japoneză, dar și pentru cei care o descoperă pentru prima dată.

NEZUMI are un cont de Instagram: @NEZUMI_bynemira, care își propune să creeze o comunitate unită a fanilor manga și să aducă în discuție teme interesante ale acestui univers magic. Care sunt personajele pe care le îndrăgim, cum facem un costum de cosplay sau care este procesul prin care trece o carte de la traducere și până la varianta finală – sunt doar câteva dintre subiectele pe care ne dorim să le abordăm.

Primele 2 serii ce vor fi publicate sunt: „Mireasa străvechiului mag” (Yamazaki Koré) și „Regatele Ruinei” (Yoruhashi). În plus, pregătim și alte titluri interesante pe care abia așteptăm să le împărtășim cu cititorii.

Despre serii

„Mireasa Străvechiului Mag” spune povestea unei orfane abandonată de oameni, tulburată de viziuni inexplicabile. Lipsită de speranță, își vinde viața unui mag înfricoșător, care străbate pământul din timpuri străvechi. Pășește astfel într-o lume cu totul nouă, extrem de stranie, locuită de zâne și de alte creaturi fantastice ale naturii – o lume plină de magie la fiecare pas.

Seria a devenit un real fenomen când a fost lansată, cu peste 2 milioane de exemplare vândute și numeroase premii câștigate.

„Mireasa Străvechiului Mag este una dintre cele mai bune manga din ultimii ani.”

Anime News Network

„Regatele Ruinei” este o serie care aduce în prim plan bătălia epică între știință și magie. De secole, omenirea a evoluat prin puterea magiei, lăsată de Dumnezeu vrăjitoarelor pentru a-i proteja pe oameni. Cu timpul, progresul tehnologic a făcut ca vrăjitoarele să nu mai fie necesare, iar oamenii s-au întors împotriva lor. În Imperiul Lidian a început atunci o nemiloasă vânătoare. Adonis era doar un copil în acele vremuri, ucenic al vrăjitoarei Chloe, pe care o iubea cu adevărat. Când ea piere, ucisă de armata imperiului, Adonis jură să se răzbune.

„Modul în care Yoruhashi folosește beta este impresionant când e vorba de expresii, fundaluri, acțiuni, și magia făcută de vrăjitoare și vrăjitori, arme militare și tehnologie.”

honeysanime.com

Fiecare volum din „Regatele Ruinei” va apărea lunar, pe data de 10, iar cele din „Mireasa Străvechiului Mag” pe 20.

Bio autori

Yamazaki Koré s-a născut la data de 10 iunie 1990 în prefectura Hokkaidō, Japonia. A devenit pasionată de mitologiile lumii și științele oculte în școala primară, când a descoperit operele autorilor manga Yoshikawa Utata și Minagi Tokuichi. A debutat cu prima sa manga numită Futari no Renai Shoka („Două rafturi cu cărți de dragoste”) în anul 2013, urmată de Mahoutsukai no Yome („Mireasa Străvechiului Mag”) în 2014, prima serie care a primit și adaptare anime. În același an a publicat manga Frau Faust („Doamna Faust”), cea mai recentă publicație fiind Goosuto ando Wicchi („Fantoma și vrăjitoarea”, 2021).

Opera ei este influențată atât de autori clasici, precum Edgar Allan Poe și Goethe, cât și de autori contemporani, fiind fană a seriei „Harry Potter”. Autoarea declară că a fost puternic inspirată de natura de poveste din orașul natal și de poveștile cu zâne și vrăjitori citite în copilărie.

Yoruhashi este un mangaka (artist manga) japonez. Este cunoscut ca autor al „Tsurugi no Oukoku” / „The Kingdom Of Caliburn” („Regatul sabiei”) și „Hametsu no Oukoku” / „The Kingdoms Of Ruin” („Regatele Ruinei”).

A debutat ca artist manga în 2014 cu „The Kingdom Of Caliburn”, pe aplicația de manga Comico și a continuat această serie până în 2019. A urmat apoi începutul seriei „The Kingdoms Of Ruin” („Regatele Ruinei”), publicat pe mai multe site-uri: Gekkan Comic Garden, Manga Door, Pixiv Comic, Magcomi.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top