Now Reading
Editura Publisol lansează romanul „Strania istorie a armatelor secrete germane”

Editura Publisol lansează romanul „Strania istorie a armatelor secrete germane”

Revista Psychologies
editura-publisol-lansează-romanul-strania-istorie-a-armatelor-secrete-germane

Editura Publisol anunță lansarea romanului de acțiune și de spionaj, „Strania istorie a armatelor secrete germane”, de Victor Débuchy. Această foarte stranie istorie a celui de-Al Doilea Război Mondial ne este prezentată într-o lumină nouă, de către autorul francez pe parcusul celor peste 350 de pagini.

Originar din Pas-de-Calais, unde locurile de lansare a armelor secrete au înflorit precum margaretele pe pajiște, a trăit nemijlocit operaţiunea „Crossbow“. Spectator al primelor plecări ale bombelor zburătoare, martor al nașterii și al pieirii a ceea ce ar fi trebuit să fie cea mai mare bază pentru rachetele naziste, Victor DÉBUCHY conturează, cu talentul său de povestitor, scurta existenţă a acestor arme revoluţionare, care, la început, n-au fost decât un amuzament nevinovat pentru niște oameni pricepuţi, dar de care au știut repede să profite militarii îndrăzneţi.

„Strania istorie a armelor secrete germane” este un tulburător roman de acţiune și de spionaj, în care evoluează o mulţime de personaje asupra cărora destinul și-a pus amprenta. Arme blestemate, V-1 și V-2 i-au lezat pe șefi militari și politici aliaţi, semănând discordia în rândul lor, fără să-i scutească de aceeași soartă pe adversarii acestora, care le-au folosit. Cu ochiul unui observator competent, Victor DÉBUCHY ne descrie în ce au constat aceste confruntări, în care visul, ambiţia, ura și megalomania s-au înfruntat cu nechibzuinţa, ezitarea, scepticismul și trufia.

„Din 13 iunie 1944 și până în 29 martie 1945, Londra, Anvers-ul și Liège au fost la cheremul bombelor zburătoare și al rachetelor germane. Zi și noapte, V-1și V-2, lăsând în urma lor o lungă dâră de foc, asemenea unor comete, au parcurs cerul semănând groaza și moartea în calea lor. Aceste arme de represalii, menite să reaprindă flacăra șovăitoare a unei victorii din ce în ce mai compromise, au rămas fără efect asupra cursului războiului. Veniseră prea târziu! Cu toate acestea, Hitler ar fi putut, dacă n-ar fi fost la mijloc veșnica sa inconsecvență, să  facă operaționale cu câțiva ani mai repede aceste rachete secrete, pe care Aliații n-au știut nici să le conceapă, nici să le realizeze în cursul acestui conflict.”

Cartea este disponibilă pe site-ul editurii publisol.ro, în librării și magazine on-line (emag.ro, libris.ro, librex.ro, elefant.ro, librărie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, bookzone.ro etc) și la chioșcurile de presă. Preț – 64,90 lei.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top