Now Reading
Eveniment editorial Litera: Lansarea volumului „Dragostea când te doare”

Eveniment editorial Litera: Lansarea volumului „Dragostea când te doare”

Revista Psychologies
eveniment-editorial-litera-lansarea-volumului-dragostea-când-te-doare

Dragostea când te doare” este cel mai recent volum colectiv din Colecția „Biblioteca de Proză Contemporană”, de la Litera. O carte potrivită pentru cei cu sete de lectură, dar și de iubire.

Evenimentul de lansare va fi găzduit de Librăria Humanitas de la Cișmigiu, joi, 28 iulie, de la ora 18:00, și va fi moderat de Cristina Bogdan, Conf. dr., decana Facultății de Litere, în discuție cu autorii Dorian Dron, Liviu G. Stan, Doina Ruști, Radu Găvan, Florin Spătaru, Ligia Pîrvulescu, Emilia Toma.

Dragostea când te doare” reunește 16 povestiri, care conturează universul iubirii. Un frumos tratat despre dragoste, care răspunde la întrebarea: Ce s-a schimbat în maniera de a aborda una dintre cele mai vechi și rezistente teme literare?

„Diversitatea este marca acestei cărți alcătuite din texte inedite. Prin urmare, nu vorbim despre o antologie, ci despre cartea iubirii. De la posesiune, ca act al confirmării sinelui, la tristețile aspirantului sau chiar la viol, ca ritual social al crizei, toate povestirile desenează teritoriul dorințelor. În singurătatea ființei nu există decât speranța și imaginarul infinit al conchistadorului din noi.” Doina Ruști

VOLUMUL este semnat de prozatorii: Andrei Panțu, Florin Spătaru, Ligia Pîrvulescu, Liviu G. Stan, Cristian Fulaș, Radu Aldulescu, Radu Găvan, Delia Hügel, Dorian Dron, Allex Trușcă, Laura Sorin, Dan Sociu, Emilia Toma, Irina Georgescu Groza, Doina Ruști, Cosmin Leucuța.

DESPRE Colecția „Biblioteca de proză contemporană”

Colecția „Biblioteca de proză contemporană” face parte din portofoliul Editurii Litera și este coordonată de scriitoarea Doina Ruști. În momentul de față, colecția însumează un număr important de prozatori din toate generațiile, autori de roman în mare parte, unii dintre ei debutanți. „Biblioteca de proză contemporană” acordă atenție debuturilor și prozei cu o perspectivă epică nouă, pentru a întregi peisajul cărții românești cu viziuni narative inedite.

Editura Litera are o tradiție de 33 de ani în editarea de carte. Ani în care, cu tenacitate, cu pasiune, cu profesionalism, cu reușite majore, a editat 9000 de titluri, într-un tiraj total de peste 50 de milioane de exemplare. Acoperind practic toate domeniile de ficțiune și nonficțiune, Litera a reușit să se impună prin calitatea catalogului editorial, devenind unul dintre cei mai importanți actori de pe piața de carte din România.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top