Now Reading
Fortareata alba

Fortareata alba

Revista Psychologies
Autor:
Editura: Curtea Veche, 2007

„Orhan Pamuk si-a castigat dreptul de a fi comparat cu Jorge Luis Borges si Italo Calvino, amandoi veghind asupra acestui roman ca niste ingeri pazitori… „Fortareata alba, Orhan Pamuk, Curtea Veche
„Orhan Pamuk si-a castigat dreptul de a fi comparat cu Jorge Luis Borges si Italo Calvino, amandoi veghind asupra acestui roman ca niste ingeri pazitori… «Fortareata alba» este unul din acele rare romane ce reusesc sa zamisleasca o lume in sine, compacta, de o stralucire aparte… Pamuk este un povestitor inzestrat cu pasiunea si vigoarea narativa a unei Seherezade.“

Daca New York Times recomanda atat de entuziast acest ro­man, nu o face degeaba. Bine, cata vreme Pamuk este laureat Nobel, orice alt argument paleste.

Forta­rea­ta alba este povestea a doua orase, Venetia si Istanbul, in perioada lor de glorie. Aur, decadenta si crime, istorie oficiala si istorie de alcov, un venetian erudit si sosia lui otomana, Hogea cel misterios, suspans si scene de tablou renascentist.

Pentru o intelegere completa a acestei bijuterii romanesti nu strica sa ai la indemana un tratat de literatura contemporana din care sa-ti explici toate sensurile cuvantului postmodernism..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top