Now Reading
Paria

Paria

Revista Psychologies
Autor: Pascal Bruckner
Editura: Trei, 2007

India este tara-fetis a lui Bruckner, cea in care revine ca intr-un spatiu matern, detestat cu violenta si iubit cu obsesie.Paria, Pascal Bruckner, Editura trei
India este tara-fetis a lui Bruckner, cea in care revine ca intr-un spatiu matern, detestat cu violenta si iubit cu obsesie.

Paria este un roman pe care il citesti razand cu lacrimi si plangand oripilat de realismul crud al descrierilor. Pe scurt, saracia oribila, grotesca si fascinanta a Indiei, dar si frumu­setea ei de poveste orientala il fac pe un tanar functionar francez plecat in misiune sa imbratiseze acest pamant al lui Kali, zeita mortii, si sa-si tradeze cultura occidentala.

Un sclipitor american pune la cale un proiect maret: mantuirea de saracia care suge sangele Indiei, uciderea rituala a fiecarui paria sau drogat indian. Pentru asta va deveni guru si paria el insusi, inghitit ca de pantecele lui Kali de Mama Indie.

Romanul e colosal, uluitor, fascinant, scandalos, jignitor, filozofic, murdar si sublim. Bruckner se depaseste pe sine..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top