Now Reading
Institutul Blecher continuă cu o ediție specială

Institutul Blecher continuă cu o ediție specială

Revista Psychologies
institutul-blecher-continuă-cu-o-ediție-specială

Clubul de lectură Institutul Blecher vă invită, duminică 18 septembrie 2022, de la ora 18.30, în Gașca Veche (Str. Episcopul Radu 28, sector 2), la întâlnirea cu poeții Livia Ștefan și Artiom Oleacu. Este a treia ediție itinerantă a proiectului „Cu Institutul Blecher prin București”, proiectul fiind inițiat de Claudiu Komartin și implementat de Primăria Capitalei prin ARCUB.

Evenimentul va fi transmis LIVE și va putea fi urmărit pe pagina de Facebook a Clubului de lectură Institutul Blecher.

Livia Ștefan (n. 1982, Giurgiu) trăiește de cincisprezece în ani în București. A publicat trei volume de poezie: „re.volver” (2012), „Lolita32” (2016) și „Thanato Hotel” (2019, 2022). Fotografă și traducătoare de poezie din limba engleză, a mai fost vocalista trupei Oedip Piaf, cu care a avut câteva concerte incendiare.

Artiom Oleacu (n. 1986, Chișinău) este actor, poet și dramaturg, absolvent al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Este autorul piesei de teatru „Diagonala B” (2015) și al volumelor de poezie: „Miere pentru toate exponatele” (2019), „Spinner” (2021) și „Plin de adevăr” (2022).

Cu Institutul Blecher prin București. Extindere în zonele cultural-perife(e)rice ale orașului” face parte din seria proiectelor câștigătoare a Burselor de idei „București RE:imaginat” pe care Primăria Capitalei prin ARCUB le implementează pe parcursul anului 2022.

Parteneri: Casa de Editură Max Blecher, Gașca Veche, AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești, TOMAGRAPH, ZRM MUSIC, Les Aubergines.

Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul programului „București RE:imaginat” – Burse de idei pentru proiecte culturale.

Despre programul „București RE:imaginat”

Aflat la prima ediție, Programul București RE:imaginat – Burse de idei pentru proiecte culturale își propune dezvoltarea unui portofoliu de idei transformatoare pentru oraș și comunitate. Deschis exclusiv persoanelor fizice sau grupurilor de persoane active în viața creativă a Bucureștiului, programul a urmărit coagularea unor idei de proiecte care să crească accesul la spațiile publice și atractivitatea acestora pentru cetățenii orașului, care să-i aducă laolaltă și să contribuie la consolidarea identității comunitare și de cartier.

Ideile selectate în urma apelului acoperă toate cartierele bucureștene și propun o serie de performance-uri și intervenții artistice în spațiul public, proiecte de regenerare urbană, proiecte comunitare cu latură educațională, socială și de integrare, evenimente interdisciplinare și de arte vizuale și performative.

O parte din ideile finaliste vor fi implementate până la finalul anului 2022 de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

Mai multe informații despre programul proiectului București RE:imaginat  pot fi accesate pe www.arcub.ro, la secțiunea Finanțare.

Ne puteți urmări pe paginile de Facebook și Instagram ARCUB.București și pe www.arcub.ro.

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internațional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internațional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și dezvoltă anual sesiuni de finanțare nerambursabilă pentru proiectele operatorilor culturali din București.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top