Now Reading
Inteligenta emotionala

Inteligenta emotionala

Revista Psychologies
Autor: Daniel Goleman
Editura: Curtea Veche, 2009

Doar luni, 2 martie 2009, poti cumpara „Inteligenta emotionala” cu doar 25 Ron! Pe 2 martie, din zori si pana in miez de noapte, poti comanda cartea semnata de Daniel Goleman, Inteligenta emotionala, la cel mai mic pret de pe piata!

Inteligenta emotionala, Daniel Goleman, Curtea Veche Publishing

Doar luni, 2 martie 2009, poti cumpara „Inteligenta emotionala” cu doar 25 Ron! Pe 2 martie, din zori si pana in miez de noapte, poti comanda cartea semnata de Daniel Goleman, Inteligenta emotionala, la cel mai mic pret de pe piata!

Cartea lui Daniel Goleman a marcat o revolutie uluitoare in psihologie prin analiza importantei covarsitoare a emotiilor in dezvoltarea personalitatii umane. Studiul sau ne explica cum, atunci cand ne intelegem sentimentele, situatia in care ne aflam devine mai limpede. Descoperim chiar un nou mod de a privi cauzele bolilor care ne macina familia si societatea.

Preluand rezultatele cercetarilor asupra creierului si comportamentului, autorul propune extinderea conceptului de inteligenta. Este binecunoscut termenul de IQ — coeficientul care masoara inteligenta umana innascuta si care nu prea poate fi ameliorat pe parcursul vietii. O asemenea intelegere nu explica, de pilda, situatiile in care persoane cu un IQ mediu sau relativ scazut au cunoscut un mare succes.

De aceea, autorul a deschis calea unei psihologii care acorda un interes egal si inteligentei sentimentelor. Inteligenta emotionala, EQ, presupune in primul rand constientizare de sine, autodisciplina si empatie. Ea da seama de felul in care ne controlam impulsurile si sentimentele. Vestea buna este faptul ca inteligenta emotionala poate fi imbunatatita.

Desi copilaria este extrem de importanta in punerea unor baze solide pentru dezvoltarea inteligentei emotionale, ea poate fi imbunatatita si cultivata inclusiv la varsta adulta.La zece ani de la aparitia primei editii in limba engleza, studiul inteligentei emotionale a capatat proportiile unui domeniu stiintific autonom in slujba caruia lucreaza un numar impresionant de cercetatori folosind cele mai avansate metode tehnologice.

Astazi inteligenta emotionala se preda in scoli si universitati, competentele sale au devenit criterii de angajare sau de promovare in cariera, iar programele de educatie pe baza sa au devenit punctul de plecare in politicile sociale de prevenire a imbolnavirilor sau criminalitatii. Toate acestea au inceput in urma cu zece ani, de la formidabila carte a lui Daniel Goleman, Inteligenta emotionala.

Ai ratat cartea de azi? Nu-i nimic. Pe 9 martie avem o noua propunere pentru tine! Tot ce trebuie sa faci e sa fii cu ochii pe site!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top