Now Reading
Mananca, roaga-te, iubeste

Mananca, roaga-te, iubeste

Revista Psychologies
Autor: Elizabeth Gilbert
Editura: Humanitas, 2008

O carte scrisa de o femeie care a avut revelatia ca viata se „aduna“ in cateva verbe esentiale. Desi sunt hipersimple, ele cuprind de fapt o intreaga intelep­ciune. „N-am mai citit niciodata despre o asemenea aventura, in care un scriitor isi pune in bagaj toata viata si o ia cu el la drum.” (Alan Richman)

Mananca, roaga-te, iubeste, Elizabeth Gilbert, Editura Humanitas


O carte scrisa de o femeie care a avut revelatia ca viata se „aduna“ in cateva verbe esentiale. Desi sunt hipersimple, ele cuprind de fapt o intreaga intelep­ciune.

La 30 de ani, Elizabeth Gilbert are tot ce-si poate dori o femeie ambitioasa. Si totusi e asaltata de indoieli, sufera de panica si insatisfactii. Urmeaza divortul, prabusirea in depresie, o relatie catastrofala… Asa ca Liz abandoneaza totul si pleaca in lume de una singura. In Italia, gusta la dolce vita si deliciile ei culinare, punand pe ea „cele mai fericite 12 kilograme din toata viata”. In India, afla intr-un ashram, prin asceza (trezire la 4 dimineata, meditatie si frecat de podele), ce este cautarea spirituala. In Indonezia, incearca sa-si reconcilieze trupul cu sufletul, sa descopere echilibrul care se cheama fericire – si isi gaseste marea dragoste.

Uneori, fericirea se afla la capatul lumii. Calatoresti ca sa ajungi la tine insati. Ca sa te descoperi.

Devenita rapid besteseller New York Times si besteseller al Asociatiei Librarilor Americani, aceasta carte aparuta in 2006 este perfect rezumata de insusi subtitlul sau: One Woman’s Search for Everything through Italy, India and Indonezia (O femeie cauta lucrurile cu adevarat importante in Italia, India si Indonezia). Mananca, roaga-te, iubeste sta la baza unui film avand-o ca protagonista pe Julia Roberts (producator Brad Pitt, regizor Ryan Murphy), care urmeaza sa fie lansat anul acesta.

„Felul ironic, lipsit reticente in care Gilbert isi povesteste extraordinara ei calatorie il face pana si pe cel mai cinic cititor sa viseze la ziua in care il va gasi pe Dumnezeu in strafundul unei pesteri din India sau, cine stie, intr-o felie transcendenta de pizza.”
Erika Schickel, Los Angeles Times

„N-am mai citit niciodata despre o asemenea aventura, in care un scriitor isi pune in bagaj toata viata si o ia cu el la drum.”
Alan Richman

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top