Now Reading
Noapte buna, bunul meu print

Noapte buna, bunul meu print

Revista Psychologies
Autor: Pierre Charras
Editura: Humanitas, 2007

Toti stim cat de apropiati sunt fiii de mame si fiicele de tati. Complexul oedipian (Oedip isi omoara tatal), complexul lui Oreste, acestea sunt abisurile noastre interioare care ii fascineaza pe scriitori.Noapte buna, bunul meu print, Pierre Charras, Humanitas
Toti stim cat de apropiati sunt fiii de mame si fiicele de tati. Complexul oedipian (Oedip isi omoara tatal), complexul lui Oreste, acestea sunt abisurile noastre interioare care ii fascineaza pe scriitori.

Iubirea unui fiu fata de tata poate sa para desueta. Lucrurile se schimba atunci cand se exprima cu rezerva naratorului din Noapte buna, micul meu print.

Ultimul roman al lui Pierre Charras este, asa cum scrie chiar naratorul, o balada. Vocea ramane ferma, dar soptita. Nu e un roman, este un exercitiu confesiv, pe care, odata facut, il poti vedea ca pe un act terapeutic.

Dar nu intamplator: Pierre Charras devine la un mo­ment dat alcoolic si il salveaza, zice-se, o femeie. Or, cititorii Psy­cho­logies stiu bine: numai tu te poti salva, si numai daca simti ca te-ai pierdut. In cartea aceasta, na­ra­torul se pierduse de tatal lui..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top