Now Reading
Omoara-ma!

Omoara-ma!

Revista Psychologies
Autor: Ana Maria Sandu
Editura: Polirom, 2010

Ceea ce pare a fi inceputul unei fulgeratoare istorii de amor, intilnirea dintre Vali si Ramona, aluneca pe nesimtite intr-un fals policier cu implicatii terifiante: personajul principal al acestui roman-confesiune se dovedeste a fi o sexagenara cu veleitati de vampir, care-si retraieste pasiunile cu ajutorul tinerei sale chiriase. Va reusi oare fata tot mai lipsita de viata si energie sa scape din paienjenisul otravit al povestilor din casa doamnei Manea?

Omoara-ma!, Ana Maria Sandu, Editura Polirom


Un roman-confesiune in care o sexagenara cu veleitati de vampir isi retraieste pasiunile cu ajutorul tinerei sale chiriase

Dupa aparitia romanului Fata din casa vagon, in colectia „Ego. Proza” a Editurii Polirom, in anul 2006, Ana Maria Sandu revine cu o noua carte. Omoara-ma! este cel mai recent roman al autoarei si se va gasi la inceputul saptaminii viitoare in librarii.

Romanul va fi lansat la Libraria Carturesti din cadrul Institutului Francez din Bucuresti miercuri, 7 aprilie, incepind cu ora 18.00.

Autoarea va citi un fragment din Omoara-ma!, iar Fanny Chartres va citi un fragment din L’ ecorchure, traducerea in limba franceza a poemului in proza Din amintirile unui chelbasan, debutul literar al Anei Maria Sandu.

L’ ecorchure (Chemin de Fer, 2010) va fi lansat la Salonul de carte de la Paris, in prezenta autoarei si a traducatoarei poemului, Fanny Chartres.

Omoara-ma!, noua carte a Anei Maria Sandu, este o poveste sofisticata despre puterea perversa a naratiunii si despre modul in care fictiunea poate deveni mai „reala” decit realitatea, alterind-o pina la epuizare.

Ceea ce pare a fi inceputul unei fulgeratoare istorii de amor, intilnirea dintre Vali si Ramona, aluneca pe nesimtite intr-un fals policier cu implicatii terifiante: personajul principal al acestui roman-confesiune se dovedeste a fi o sexagenara cu veleitati de vampir, care-si retraieste pasiunile cu ajutorul tinerei sale chiriase.

Va reusi oare fata tot mai lipsita de viata si energie sa scape din paienjenisul otravit al povestilor din casa doamnei Manea?

Ana Maria Sandu, scriitoare


Ana Maria Sandu
(n. 1974) a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti.
–  A colaborat cu articole si eseuri la Dilema, Vineri, Observator cultural, aLtitudini, REPUBLIK, www.artactmagazine.ro.
–  Romanul Fata din casa vagon se afla in curs de traducere in limba italiana la Editura Zonza, Milano.

In pregatire in colectia „Ego. Proza”:

  • Doina Rusti, Camasa in carouri si alte 10 intimplari din Bucuresti
  • Ioana Nicolaie, Cerul din burta, editia a II-a

Citeste aici un fragment din carte.

Citeste Cand te trezesti, dupa un vis ciudat, o confesiune a autoarei.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top