Now Reading
Romanul „Reykjavík”, de Katrín Jakobsdótti în colaborare cu Ragnar Jónasson a apărut în România

Romanul „Reykjavík”, de Katrín Jakobsdótti în colaborare cu Ragnar Jónasson a apărut în România

Revista Psychologies

Crime Scene Press aduce în România un titlu care a făcut furori la nivel internațional: romanul Reykjavík, care poartă semnătura celebrului autor islandez de bestsellere Ragnar Jónasson. Cartea este scrisă împreună cu Katrín Jakobsdóttir, prim-ministru al Islandei, prima carte care poartă semnătura celei care a fost și Ministru al Educației, Cercetării și Culturii, între 2009 și 2013. Romanul, care reprezintă și prima colaborare literară a celor doi, oferă o incursiune în trecutul misterios și tulburător al Islandei. Reykjavík este mai mult decât o carte de suspans, este o descindere în istoria și cultura Islandei, cu un mister care va ține cititorii în priză de la prima pagină până la ultima.

 

Despre apariția cărții sale în România, Katrín Jakobsdóttir, prim-ministru al Islandei, a declarat că este „încântată să vadă cartea tradusă în România și nerăbdătoare să afle reacțiile cititorilor români.” Katrín Jakobsdóttir a mai adăugat și că „speră să viziteze România în curând”.

 

Islanda, anul 1956. O insulă pitorească, o adolescentă dispărută și un mister care bântuie prin timp – acestea sunt elementele care fac din Reykjavík o lectură captivantă și emoționantă.

 

La vârsta de doar 14 ani, Lára decide să-și petreacă vara lucrând pe insula Viðey, situată în apropierea coastei Reykjavíkului. Cu toate acestea, la începutul lunii august, fata dispare fără urmă. Anii trec, iar dispariția sa devine unul dintre cele mai notorii cazuri nerezolvate din istoria Islandei. Ce s-a întâmplat cu Lára? Mai trăiește? A fugit de pe insulă sau i s-a întâmplat ceva teribil acolo?

 

Treizeci de ani mai târziu, în timp ce Reykjavík sărbătorește bicentenarul, ziaristul Valur Robertsson hotărăște să înceapă propria sa anchetă privind dispariția misterioasă a Lárei. Cu toate acestea, cu fiecare pas către adevăr, și cu ochii întregii capitale asupra lui, devine tot mai limpede că există persoane care doresc să mențină acest mister neelucidat cu orice preț.

Ragnar Jónasson, unul dintre cei mai cunoscuți autori de suspans din Islanda, s-a născut la Reykjavík în 1976. Lucrează ca avocat și predă legislația privind drepturile de autor la Facultatea de Drept a Universității din Reykjavík. Cărțile lui s-au vândut în peste 4,2 milioane de exemplare în toată lumea. Au fost răsplătite cu numeroase premii și distincții în Islanda, Marea Britanie și Statele Unite. Cele două serii care l-au consacrat pe autor sunt Dark Iceland (care îl are în centru pe tânărul Ari Thór) și Hulda (cu detectiva care poartă același nume). Drepturile pentru cărțile lui s-au vândut în 34 de teritorii. La Crime Scene Press au apărut romane din ambele serii.

 

„Sper că în curând voi ajunge să vizitez România, sunt foarte bucuros să văd că romanele mele sunt publicate în limba română de atâția ani. Abia aștept să văd reacțiile cititorilor români în legătura cu cel mai nou titlu publicat, Reykjavík”, a declarat Ragnar Jónasson.

 

Katrín Jakobsdóttir este prim-ministru al Islandei din 2017. A fost membră a Parlamentului Islandez încă din 2007, dar anterior a lucrat în domeniul editorial și în învățământ. A fost Ministru al Educației, Cercetării și Culturii din 2009 până în 2013. Provenind dintr-o familie de poeți și universitari de prestigiu, a scris o disertație de master pe tema literaturii islandeze de suspans.

 

CRIME SCENE PRESS este sursa numărul 1 de romane mistery & thriller, fiind singura editură din România cu un program dedicat în exclusivitate literaturii de acest gen. Printr-o selecție riguroasă a titlurilor, girată de către George Arion, cel mai apreciat scriitor de suspans din România, editura urmărește promovarea genului în rândul cititorilor. În catalogul editurii regăsim atât autori români cât și străini, clasici, dar și contemporani, scriitori ce reprezintă repere de valoare pentru timpul sau spațiul cultural din care provin. Crime Scene Press aduce cititorilor români o varietate de sub-genuri din sfera mistery&thriller, povești captivante și pline de suspans, care au făcut furori la nivel internațional, precum: thrillere psihologice, politice, legale, sau de spionaj. Fie că ești în căutarea unui roman cu detectivi iscusiți și puzzle-uri de rezolvat, a unei povești pline de tensiune și pericol sau a unui thriller psihologic care te ține în suspans până la final, editura satisface aceste preferințe și oferă cititorilor români lecturi captivante și palpitante. La Crime Scene Press, pasiunea pentru povești captivante și pline de mister se întâlnește cu dorința de a aduce bucurie și emoție cititorilor.

Crime Scene Press online

 

Website: https://crimescenepress.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/crimescenepress

Instagram: https://www.instagram.com/crimescenepress/

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top