Now Reading
Tine increderea in tine sub control!

Tine increderea in tine sub control!

Revista Psychologies
Asul din maneca
Duane Lakin
Colectia Cunoastere si Autoeducare BUSINESS
Editura AMALTEA

 

Increderea in sine este unul din elementele personalitatii umane de o importanta cruciala, care afecteaza atat relatia de cuplu, comunicarea cu ceilalti cat si viata profesionala.

Aceasta se construieste pe parcursul intregii noastre vieti, pas cu pas, modelandu-ne personalitatea, insa se poate pierde extrem de usor, in cazul unui eveniment in care o persoana importanta pentru noi sau o situatie in care ne pusesem mari sperante, ne ofera un feedback complet neasteptat.

Increderea in sine reflecta imaginea pe care o avem despre noi insine si arata cat de mult am investit in a ne cunoaste. Cu cat avem mai multa incredere in noi, cu atat avansam pe calea ierarhica si reusim sa-i influentam pe ceilalti. Increderea in sine, inseamna implicit si controlul asupra propriei persoane, unul din factorii cheie pentru a obtine succesul in ceea ce ne dorim.

Duane Lakin, profesionist cu peste 20 de ani de experienta in psihologia industrial-organizationala, defineste „ Asul din maneca” ca abilitatea de a te vinde pe tine insuti, concept ce se poate aplica atat in business, cat si in relatiile de zi cu zi. Oferind idei practice si exercitii pentru aplicarea metodelor NLP in vanzari si marketing, cartea porneste de la relationarea fata in fata, comunicare ce ne ajuta cel mai mult in cunoasterea sinelui. Primul pas pentru a ne asigura ca mesajul ajunge la interlocutor este sa avem incredere in noi, deorece concentrandu-ne prea mult pe propria persoana: cum aratam, cum vorbim, nu putem observa impactul pe care il avem asupra celorlalti.

Duane Lakin stabileste de la bun inceput ca o mare parte din lucrurile pe care le facem tin de subconstient. Respiram, tusim, sunt actiuni pe care nu le gandim dinainte. Solutia controlului asupra automatismelor este gandirea. De exemplu ii putem spune mainii drepte ca e din ce in ce mai grea si vom observa deja efectele. Capacitatea de a controla sistemul nervos se numeste biofeedback.

Tocmai de aceea ne putem programa mintea sa lucreze in favoarea noastra, implementand ganduri controlate. Acest exercitiu reprezinta baza pentru trainingul self-help si a gandirii pozitive, pentru a capata mai multa incredere in noi. Cuvintele de asemenea reprezinta unul din principalii stimuli la care reactioneaza creierul uman, afirma autoarea. De exemplu cand cititi: „Nu va ganditi la un pantof albastru”, imaginea deja s-a construit, in ciuda negatiei de la inceput.

„Asul din maneca” trateaza tehnici utile vanzarii fata in fata, telemarketing, marketing direct si situatiilor in care este vorba de vanzari. Pe langa aspectele utile in afaceri, lucrarea se adreseaza mai ales celor care au nevoie sa-si imbunatateasca imaginea de sine si sa-si bazeze pe ea succesul si fericirea.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top