Now Reading
Tratat de psihotraumatologie

Tratat de psihotraumatologie

Revista Psychologies
Autor: Peter Riedeser, Gottfried Fischer
Editura: Editura Trei, 2007

Ca ramura recenta a psihologiei, psihotraumatologia cerceteaza leziunile psihice, cauzele si efectele acestora; preventia, reabilitarea si posibilitatile terapeutice fac parte, de asemenea, din noul domeniu.Tratat de psihotraumatologie, Peter Riedeser, Gottfried Fischer, Editura Trei
Ca ramura recenta a psihologiei, psihotraumatologia cerceteaza leziunile psihice, cauzele si efectele acestora; preventia, reabilitarea si posibilitatile terapeutice fac parte, de asemenea, din noul domeniu.

Disciplinele care mai inainte studiau fenomenul traumatizarii psihice din unghiuri de vedere diferite – cercetarea neurologica, psihologia clinica, psihologia sociala, psihanaliza etc. – sunt reunite intr-o singura disciplina.
Diferitele metode ale terapiei traumei – abordarea psihodinamica sau cea cognitiv-comportamentala, de exemplu – sunt prezentate clar si echilibrat.

Psihotraumatologia speciala inventariaza situatiile cu cel mai inalt potential traumatic: exil, abuzarea copiilor, tortura, imbolnavirile grave, somajul. Odata constituita, psihotraumatologia devine indispensabila pentru practica medicala si psihologica.

Fata de prima editie a acestei carti, publicata de Editura Trei in 2001, prezenta editie, care reproduce in limba romĺna a treia editie germana, contine informatii de ultima ora din psihotraumatologie.
Prof. Dr. Gottfried Fischer este director al Institutului de Psihologie Clinica si Psihoterapie al Univeristatii din K¶ln, intemeietorul psihotraumatologiei in Germania.

Prof. Dr. Peter Riedesser este director al Clinicii Universitare de Psihiatria Copilului si Adolescentului din Hamburg – Eppendorf.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top