Now Reading
Viata lui Kostas Venetis

Viata lui Kostas Venetis

Revista Psychologies
Autor: Octavian Soviany
Editura: Cartea Romaneasca

Poveste despre initierea intru Rau, in care Sodomia si jocul intertextual, violenta si notatia rasfatat calofila, cabalismul si mitul conspirationist, fictiunea si documentarismul, crima si complexele oedipiene se imbina in urzeala unei istorisiri initiatice deghizate in thriller, Viata lui Kostas Venetis se plaseaza in linia decadentilor de acum un veac.

Viata lui Kostas Venetis, Octavian Soviany, Editura Cartea Romaneasca

Un captivant roman de epoca, la Cartea Romaneasca: Viata lui Kostas Venetis de Octavian Soviany.

Romanul Viata lui Kostas Venetis de Octavian Soviany va aparea saptamina aceasta la Editura Cartea Romaneasca. Pret: 39,95 lei

„O sa va lingeti pe degete cu limba romana a lui Octavian Soviany, curgatoare, spumoasa, arhaica si nervoasa, o sa chefuiti si o sa suferiti odata cu personajele lui retro si cu pasiunile lor sfisietoare in cel mai savuros roman de epoca din literatura romana recenta.”
Alexandru Matei

Romanul Viata lui Kostas Venetis contine aventurile unui picaro cu identitate scindata – virtual ascet convertit la o religie a viciului. Tinarul Kostas Venetis, care uceniceste in anii copilariei intr-o manastire din Grecia de la sfirsitul secolului al XIX-lea, cunoaste o spectaculoasa schimbare la fata: invertit demonic (cu orgolii de supraom nietzscheean), strabate spatii dintre cele mai variate – cunoaste mizeria si fascinatia Istanbulului, pitorescul unui Bucuresti ce aminteste de atmosfera din Princepele si din Saptamina nebunilor – romanele lui Eugen Barbu, efervescenta Parisului revolutionar, splendoarea Vienei, melancolia Venetiei, miscindu-se prin felurite medii, de la pegra tavernelor la cercurile nobiliare.

Poveste despre initierea intru Rau, in care Sodomia si jocul intertextual, violenta si notatia rasfatat calofila, cabalismul si mitul conspirationist, fictiunea si documentarismul, crima si complexele oedipiene se imbina in urzeala unei istorisiri initiatice deghizate in thriller, Viata lui Kostas Venetis se plaseaza in linia decadentilor de acum un veac.

Dincolo de luxurianta actiunii si pitorescul descrierilor, cititorul este invitat sa descopere taina vietii lui Kostas Venetis si pe romancierul Octavian Soviany, care egaleaza acum si pe teren prozastic bine-cunoscutele sale performante poetice.

Cititi un fragment in avanpremiera in Suplimentul de cultura.

Octavian Soviany s-a nascut la 23 aprilie 1954 in Brasov, a absolvit Facultatea de Filologie din Cluj si a facut parte din redactia revistei Echinox.
Debuteaza in 1983 la Editura Dacia cu volumul de versuri Ucenicia batrinului alchimist.
A colaborat de-a lungul anilor la principalele reviste din Romania cu poezie, proza si critica literara.
Este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania din 1955. Printre volumele sale de versuri se numara: Cartea lui Benedict (Ed. Vinea, 2002), Alte poeme de moda veche (Ed. Pontica, 2004), Scrisori din arcadia (Ed. Paralela 45, 2005), Dilecta (Ed. Cartea Romaneasca, 2006) si Marii oameni ai revolutiilor (editie samizdat, seria no name, 2009).
A mai publicat romanul Textele de la Monte Negro (Ed. Pontica, 2003), teatru (Cinci poeme dramatice, Ed. Palimpsest, 2005) si critica (Textualism, postmodernism, apocaliptic, vol. I, 2000, vol. II, 2001, Ed. Pontica; Apocaliptica textului, Ed. Palimpsest, 2008).
A obtinut trei premii ale Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti pentru poezie si critica (1994, 2001, 2008).
A fost tradus in franceza, spaniola, engleza, germana, maghiara, polona, italiana, slovena.

Mai multe informatii pe blogul personal al autorului: www.octaviansoviany.wordpress.com.

Citeste aici un fragment din roman.

Citeste A doua viata a lui Kostas Venetis – o confesiune a autorului.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top