Now Reading
Modele pozitive

Modele pozitive

Revista Psychologies

marie roze mociornita, dosar„Afectiunea celor iubitie o sursa de pozitivitate“
Marie Roze Mociornita, presedinta fundatie
de caritate
Un moment foarte greu a fost in 2005, cand am aflat ca tatal meu murise. In primele zile am facut fata obligatiilor din asemenea situatii in stare de soc. Mult timp dupa ce m-am despartit de el fizic aveam sentimentul ca traiesc intr-o stare ireala, undeva intre tristete si senzatia ca plutesc sub apa. In timp s-a instalat o melancolie surda punctata de momente intense de dor, atunci cand mi se intampla ceva important si voiam sa alerg acasa sa ii dau telefon ca sa-i spun. Imi trebuiau cateva minute sa realizez ca nu va mai raspunde nimeni. Mi-a trebuit mult timp sa accept ca nu il voi mai vedea niciodata aici. Faptul ca mi-am exprimat emotiile m-a ajutat foarte mult. Cand nu mai faceam fata ceream ajutor.

Dupa aproape doi ani am scos aproape toate lacrimile din suflet si am realizat intr-o zi, retraind cu inima diverse momente pretioase, ca moartea nu poate distruge dragostea adevarata. Tata imi lipseste si acum la fel de mult dar am inteles ca exista un adevar al relatiei noastre pe care nu poate sa-l distruga nimeni si nimic. Mi-am revenit vorbind cu alte persoane mai intelepte decat mine sau care au trait aceleasi experiente. Apoi a fost lecuirea prin timp si ajutor spiritual insa omul care am devenit nu mai este acelasi. Experientele profunde te schimba.

Razi mai greu, apreciezi mai mult lucrurile fragile ale sufletului, ocrotesti mai mult relatiile cu oamenii dragi si ai mai putin timp pentru cei artificiali. Pana la urma este vorba de o maturizare afectiva si de asumarea responsabilitatii rolului de adult aflat acum in fata vietii fara protectia ocrotitoare a unui parinte. Cat despre regasirea pozitivitatii, odata as fi spus „printr-o vacanta sau o terapie serioasa de shopping”. In prezent aceste metode raman valabile pe termen scurt. Ceea ce ma ajuta acum cel mai mult este sa-mi dau seama ca in situatii-cheie am incercat sa aleg binele. Afectiunea celor iubiti este o alta sursa de pozitivitate. In final, daca ma intrebati cum ma pozitivez eu, va voi spune ca nu mai am caderi atat de mari pentru ca am urcat panta si am iesit la lumina.

See Also

Acum nu mai am caderi atat de mari pentru ca am urcat panta si am iesit la lumina

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletter!

Primește săptămânal resurse prin intermediul e-mail-ului!

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

Pages: 1 2 3 4
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top