Now Reading
Naomi Watts: Daca trebuie sa schimb regulile o voi face

Naomi Watts: Daca trebuie sa schimb regulile o voi face

Revista Psychologies

Naomi Watts, actritaNaomi Watts, actrita

Naomi Watts este o actrita cunoscuta pentru privirea adanca, dramatica, hiperexpresiva. Ai spune ca simti cum gandeste, sensibilitatea ei este ceva aproape material. Dar Naomi este o femeie senina si implinita, iubitoare de vin bun si de prieteni.

Se spune ca pentru rolul din Mulholland Drive, regizorul David Lynch a ales-o pri­vindu-i fotograf ia. Privirea ei albastra, trista, a facut-o instantaneu potrivita pentru fantezia lui gotica. In realitate, dincolo de divortul timpuriu al parintilor (pe cand ea avea patru ani) si evenimentul serios al decesului tatalui, Naomi a avut o viata linistita, aproape burgheza.

In tinerete a cochetat cu presa glossy si cu modeling-ul (a fost angajata unei agentii de modele din Japonia) apoi a inceput lunga cariera de asteptare la usile salilor de proba pentru Hollywood, timp in care a lucrat ca dadaca pentru cei doi copii adoptati ai cuplului (din acea vreme) Nicole Kidman si Tom Cruise. Si totusi… „ma gasesc mereu fascinata de orice e drama. Ma intereseaza. In cartile pe care le citesc, in picturile care imi plac, e mereu partea intu­necata cea care ma fascineaza…“ Sa f ie aceasta preferinta urma dramelor din prima copilarie? Divortul si apoi pierderea tatalui?

Oricum, Naomi Watts are un talent real pentru exprimarea durerii. Si isi asuma aceasta eti­cheta: „Durerea este un lucru esential in viata. Cred ca, in calitate de artist, trebuie sa treci prin suferinta. Si nu e destul ca ai trait-o o data, trebuie sa o traiesti de mai multe ori. Intunericul nu e ceva rau…“

Sa f ie insa Naomi Watts doar acest personaj dramatic? Nici vorba. Are umor, este senina si impacata cu trecutul, inclusiv cu seria lunga de f ilme de serie B pe care le-a turnat la inceputul carierei. Adora sa faca petreceri alaturi de prietenele ei si apreciaza conversatia lor spirituala si… vinul bun.

Cum e cand ai copii si o cariera ?
–  Ei bine, inca incerc sa descopar. Familia este cea pe care va trebui sa o punem cu totii intotdeauna pe primul loc, sau pe care ne dorim sa o punem pe primul loc. Din moment ce eu sunt genul de persoana care nu vrea sa renunte la munca, pentru ca iubesc ceea ce fac, va trebui sa analizez lucrurile cu atentie si cum imi vor afecta familia, si daca vom putea sa f im pe drumuri in tot acest timp, si daca ne-am separa, pentru cat timp ar f i acest lucru – toate aceste aspecte.

Care a fost cea mai mare sur­pri­za in viata de mama ? A exis­tat ceva ce nu ati putut anticipa?
–  Pai, stiam ca oricine trece printr-o perioada de lipsa monumentala a somnului, dar nu te poti pregati niciodata pentru aceasta. E brutal.

Altceva?
–  Pai, „echipamentul“. Nu iti poti imagina multimea de lucruri cu care trebuie sa calatoresti dupa tine. Credeam ca inainte stateam prost cu excesul de bagaje, dar acum e pur si simplu de necontrolat. Vreau sa spun ca sunt surprize fara sfarsit, in f iecare zi.

Ati avut vreodata in tinerete datorii?
–  Nu. Cred ca datorita faptului ca provin dintr-o familie care nu a prea avut bani, nu am cheltuit niciodata dincolo de posibilitatile mele. Am fost grijulie, intotdeauna. De fapt cred ca am imprumutat bani o singura data in viata mea.

Deci ca tanara actrita luptatoare, ati avut grija sa nu f iti pusa in postura de datornica?
–  Da, adica am muncit in multe locuri, dar de cand am venit in America, nu a fost nevoie, si ma refer la perioada de la 20 de ani.

Faceti ceva pentru protectia mediului inconjurator?
–  Facem tot ce putem. Scutece organice, reciclare, economisim electricitate.

Deci din nou la munca…
–  Mi-a lipsit mult munca. Este un lucru ciudat astazi, sa ma af lu aici, pentru ca ceea ce vreau sa fac in acest moment este sa f iu cu copiii mei, dar imi este dor si mi-a fost dor de f ilmari. Plus ca te temi, in special ca femeie trecuta de 40 de ani, ca o sa dispari daca nu mai
scoti ceva in curand. In afara vizorului public, esti deja uitat.

Chiar vroiam sa va intreb despre asta. Cat va este de frica sa nu f iti uitata dupa ce ati obtinut cu greu un loc la Hollywood?
–  Este adevarat. Stiu prin ce am trecut. Dar stiu si cum e sa f ii mama si mi-am dorit mult de tot si de mult timp sa f iu. Deci sunt destul de concentrata pe acest aspect acum. E cel mai important.

Cum este sa f ii mama a doi baieti?
–  O, da, e o pacoste. In acest moment nevoile lor sunt complet diferite. Fiul meu mai mare are nevoie sa f ie urmarit, pentru ca tot timpul da senzatia ca se va lovi, ca va cadea peste ceva sau ca se va electrocuta, sau ca se va catara pe undeva. Deci e nevoie sa stau tot timpul cu ochii pe el. Celalalt are nevoie sa manance si sa doarma toata ziua. Se trezesc unul pe altul noaptea si aceasta e o provocare cu totul noua.

Pages: 1 2 3
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top