Now Reading
Cum să creezi o lume mai bună

Cum să creezi o lume mai bună

dorela-iepan
cum-să-creezi-o-lume-mai-bună

O întrebare din copilărie m-a forțat să caut răspunsul care poate face diferența în lume. Vedeam adulți care erau foarte preocupați de soarta altor oameni, care nu treceau dincolo de grijă spre fapte. Din postura mea de copil am înțeles că a-i plânge de milă unui copil din Africa nu îi va schimba soarta nici azi, nici mâine. În ziua în care mi s-a reproșat că sunt fericită în timp ce alții mor de foame, am decis că vreau să fac ceva, vreau să fac o schimbare în lume. Cine te crezi tu să crezi că poți să schimbi lumea?

Chiar așa, cine sunt eu? Eu sunt tu, mă oglindesc în tine, exact așa cum tu te oglindești în mine. Ce mă face să cred că pot schimba lumea? Eu aș întreba mai degrabă: cine are dreptul să-mi spună că nu pot schimba lumea?

Încărcată cu foarte mult entuziasm, mi-am făcut un plan și am început să îl aplic zi de zi.

Cu siguranță nu pot schimba lumea. Cu atât mai mult, când ești copil nu te gândești că schimbarea lumii stă în puterea ta. Nu puteam întâlni fiecare om de pe planetă să îi spun că eu doresc să trăiesc într-o lume mai bună, unde totul este în armonie.

Lumea nu se schimbă așa, cel puțin nu știu pe nimeni care să fi reușit o astfel de performanță. Care este soluția mea pentru crearea unei lumi mai bune?

Să devin exemplul pe care doresc să-l văd în lume. Poate că eu nu pot crea o lume așa cum îmi doresc, dar pot să-mi creez un microunivers, în care viața mea să fie exact cum vreau. Când viața mea este așa cum am decis eu să fie, oamenii care mă întâlnesc se vor molipsi de la energia mea, vor primi și ei dorința de a avea o viață mai frumoasă și vor dori să copieze ceea ce au văzut în microuniversul meu. Nu pot schimba lumea! Dar dacă fiecare persoană care mă cunoaște, adaptează sistemul meu propriei vieți, am schimbat întreaga lume, cu iubire, blândețe, compasiune.

Pașii prin care lumea ta va fi mai bună:

  1. Decide cum vrei să fie lumea ta, scrie principiile după care dorești să te ghidezi. 
  2. Respectă promisiunile făcute față de tine și față de ceilalți.
  3. Fă-ți o rutină zilnică prin care să-ți faci curățenie în gânduri, să-ți liniștești mintea, să te conectezi cu sursa energiei tale.
  4. Ajută-i zilnic pe ceilalți să aibă o viață mai bună.
  5. Oprește-te din critică. Atunci când îi critici pe ceilalți, îndreaptă-ți atenția către tine.
  6. Bucură-te pentru faptele bune pe care le faci în fiecare zi.
  7. Revizuiește săptămânal proiectul lumii pe care dorești să o creezi, astfel încât să fie o viziune tot mai clară și completă.
  8. Fii tu exemplul pe care dorești să îl întâlnești în lume.

Nu mă crede pe cuvânt, aplică pașii, cu sârguință, zi de zi. Un vechi proverb chinezesc spune că dacă nu e bine, înseamnă că nu e gata. Așa că, te sfătuiesc să fii schimbarea pe care dorești să o vezi în lume până când lumea te oglindește. Atunci vei ști că ți-ai îndeplinit viziunea.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top