Now Reading
Chillosofia: Ai divorțat sau ai vrut să divorțezi pentru că ești misogin

Chillosofia: Ai divorțat sau ai vrut să divorțezi pentru că ești misogin

Valeria Jalenco

Cum să devii misogin, dacă ești Chillosof

Astăzi, în rubrica Chillosofia discutăm despre o nouă dimensiune a iubirii: căsătoria. Căsătoria privită din perspectiva Chillosofiei este un act care întărește sentimentele pe care vrei să le simți față de un om atât, cât sunteți în viață. Nimeni nu știe cât va dura viața, de aceea contează să iubim în fiecare zi, clipă, moment.

În România, rata divorțurilor a crescut semnificativ în ultimele decenii. În 1990, se înregistra un divorț la fiecare șase căsătorii, dar până la sfârșitul anului 2020, această rată a crescut la un divorț la fiecare 3,5 căsătorii. Acum, aproximativ una din patru căsătorii se finalizează prin divorț​ (Capital Jurnalul National)​. Populația descurajată este în continuă creștere, cei mai descurajați sunt oamenii care au depășit vârsta de 30 de ani. Populația descurajată, din punct de vedere sociologic, este doar o consecință a unei epoci pline de narcisism și misoginism.

‘Nu vreau să fiu mințit/mințită’ exclamă misandrele și misoginii

Motivația tinerilor din ziua de azi de a-și întemeia o familie este distrusă cu un singur argument: infidelitatea. Ideea că poți fi înșelat ne atinge în profunzime. Dezgustul provocat de expunerea la un astfel de risc este imens, nu toți sunt gata să îl digere. Chillosofia vine cu o soluție în acest sens.

Jesus age – point of no return

Să presupunem că ai 33 de ani, stai în chirie, îți ajung banii pe care îi câștigi, ai un nivel de confort în viață și te simți prost o singură dată pe zi: înainte să te bagi la somn, este momentul când înțelegi că nu te iubește nimeni, iar ziua de mâine va arăta la fel – nimeni nu te va îmbrățișa înainte de somn. Misoginii își iubesc doar mamele, misandrele își iubesc sponsorii.

Ziua sunt bine, noaptea plâng în pernă

Atât bărbații, cât și femeile au acest punct vulnerabil la finalul zilei. Când se apropie seara, bărbații misogini înțeleg că e nasol să fii misogin (răsfățat), iar femeile cu stimă de sine scăzută (acceptă tranzacțiile) își pun întrebarea de ce pentru un act sexual ele sunt sunate și căutate, iar când e vorba de o conexiune emoțională autentică – nu le caută nimeni.

Suferim, dar nu o sunăm pe Valeria ca să rezolvăm problema

Atât misoginii, cât și victimele misoginismului suferă. Misoginia este acel perete care nu îi lasă pe oameni să dea zidurile jos și să comunice din inimă către inimă. În fuziunea celor trei inteligențe obiectivul este fuzionarea permanentă a celor trei dimensiuni ale Sinelui: copilul, adultul, bătrânul (la bărbați); la femei: copila, femeia, bătrâna.

Misoginia este rezultatul utilizării rațiunii acolo unde ea nu este o monedă de schimb. Un copil nu te va iubi pentru o geantă Chanel, el te va iubi pentru sinceritate, stabilitate și comunicare. La fel cum nu îți pot plăti rata la bancă cu iubire, așa și în iubire, nu vom putea plăti cu cadouri, bani sau promisiuni goale.

La Chillosofi, banii se muncesc, iubirea este valoroasă, se menține prin acțiuni concrete, iar relațiile se construiesc. La Misogini, iubirea și banii sunt obligatorii fără efort depus, iar cine nu oferă cele menționate fără reproș, este eliminat și înlocuit de alți jucători.

Cum s-a născut misoginia? Care sunt cauzele?


Cauzele fenomenului sub denumirea misoginia sunt: problemele de stimă de Sine (auto-încredere), nevoia de validare, dorința de excitare și noutate, precum și sentimentele de nefericire sau insatisfacție în relație care pot contribui la infidelitate.

În termeni Chillosofici: nu îți folosești adultul, ai două dimensiuni pe care le folosești în mod constant (copilul și bătrânul). Copilul mereu CERE atenție, iubire, afecțiune, iar bătranul stă cu un calculator în față și numără îmbrățișările, mesajele, partidele de sex și încearcă să anticipeze când se va încheia spectacolul (relația care a fost de fapt un ONE MAN SHOW). Din câte vedeți, nu există un act echitabil de ofer-primesc.

Nu contează, ești bărbat sau femeie, nu mai accepta relațiile de tip ONE MAN SHOW (aici putem vorbi și despre o relație de prietenie). Într-o astfel de relație, partenerul cară bagajele celuilalt, dacă obosește este aruncat la gunoi sau înlocuit temporar.

 Cele mai obositoare relații sunt relațiile cu femeile misandre și bărbații misogini. Scenariul este foarte predictibil, eu, ca psiholog specializat în abuz narcisic, sunt șefă la Partidul Misoginilor Români, îți fac un scurt rezumat, învață bine replicile: 

  1. Tu: Le dai atenție – M: Se putea mai mult.
  2. Tu: Le dai bani – M: Încerci să mă cumperi?
  3. Tu: Accepți abuzul – M: Ești slab.
  4. Tu: Nu accepți abuzul –  M: Nu mă iubești.
  5. Tu: Primești un cadou de la el (te-ai comportat bine) – M: Nu ai fost suficient de bucuros, nu mai meriți cadouri.
  6. Tu: Ai dorințe proprii – M: Ce jignire! Cine ești tu fără mine?
  7. Tu: Ai o părere – M: Te-a întrebat cineva?
  8. Tu: Ai succes – M: Nu ai succes, ești mai norocos decât mine, leneșule/leneșo!
  9. Tu: Nu ai succes – M: Va fi o relație ascunsă, nu îmi convine un partener slab.
  10. Tu: Ceri atenție – M: Ești needy!
  11. Tu: Nu ceri atenție – M: Ești infidel/infidelă!
  12. Tu: Nu îmi oferi atenție – M: Meriți să fii înșelat/înșelată!
  13. Tu: Spui ce vrei – M: Ești prea dominant/dominantă!

 

Lista poate fi completată la nesfârșit. TU MEREU VEI FI VINOVAT/VINOVATĂ!

Practicile recomandate de Valeria Jalenco contribuie la relaxarea sistemului nervos.

  1. Intră pe site-ul www.valeriajalenco.ro, găsește meditația dezancorare.
  2. Ascultă meditația într-o poziție confortabilă cu spatele drept (coloana să fie relaxată).
  3. Relaxează zona lombară, închide ochii.
  4. Ascultă-ți inima.
  5. Repetă acțiunea dimineața și seara.
  6. Ai încredere în dorințele TALE.
  7. Nu lăsa un om misogin să îți dicteze ce și cum să faci cu viața ta.
  8. Bucură-te de viață.
  9. Începe terapia.
  10. Alege ChillosofiaValeria Jalenco
    Șefa Partidului Misoginilor Români

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top