Now Reading
12 Solutii Feng Shui la birou

12 Solutii Feng Shui la birou

Revista Psychologies

Persoanele active petrec cea mai mare parte a timpului la birou, deci este vital sa aiba un mediu armonios la serviciu. Munca intr-un birou aranjat dupa regulile Feng-Shui inseamna mult pentru productivitatea angajatilor dar pentru relatiile interpersonale. Vei merge cu placere la munca.

 

1. Pazaste-ti spatele!

 

Daca lucrezi la un birou, fa in asa fel incat scaunul tau sa aiba in spate un perete. Este foarte rau sa stai cu spatele catre usa. Nici spre fereastra nu este mult mai bine. Daca ai o fereastra in spate, singura solutie ar fi s-o acoperi cu jaluzele si sa plasezi in spatele tau simboluri ale succesului, cum ar fi un peisaj montan sau un… dragon testos.

 

Daca nu esti familiarizata, iata, pe scurt, ce este acela un dragon testos. Mai intai, trebuie sa stii ca exista patru „creaturi celeste” – doua reale si doua fantastice – in practica Feng Shui. Acestea sunt: Dragonul, Testoasa, Tigrul si Pasarea Phoenix. Ei bine, pentru un anumit tip de rezultat, ele se pot combina si, cel putin din punct de vedere artistic, rezultatele sunt admirabile. Dragonul Testos simbolizeaza – si provoaca – tenacitatea si intelepciunea.

 

Peisajul montan trebuie sa indeplineasca o anumita conditie: sa nu contina o apa. Apa te moleseste, te face visator, ceea ce nu este indicat la serviciu!

 

2. Nu sta cu fata la perete

 

Daca este chiar imposibil sa eviti o asemenea asezare, atarna-ti pe peretele din fata un peisaj larg, infatisand o campie intinsa, care sa-ti dea orizont. Sau pune o imagine a unui Phoenix, ceea ce iti va deschide ochii asupra multelor oportunitati.

 

3. Aliaza-te cu un cocos

 

Daca simti ca in jur este o atmosfera tensionata, ca se comploteaza si se fac aranjamente pe la spate, daca cineva te persecuta sau compania are o politica mult opresiva, pune-ti pe birou statueta unui cocos semet, care iti va proteja demnitatea si siguranta de sine.

 

Un alt aliat de nadejde la birou este greierul de jad (jade cicada). Chinezii il vad ca pe o garantie a implinirii oricarei dorinte formulate pentru ca raspunde intotdeauna atunci cand il chemi. Jadul este plin de energia elementului pamant care favorizeaza calmul, ordinea, concentrarea.

 

Greierul de jad plasat in directia est aduce longevitate si sanatate; in birou, locul lui este spre nord sau nord-vest, ca sa protejeze de influentele negative si de constrangeri.

 

4. Pune un glob de cristal ca sa absoarba energia negativa

 

Nimic nu aduce mai multa armonie decat sferele de cristal. Ideal ar fi sa ai sase asemenea sfere plasate in diferite parti ale spatiului care-ti apartine. Astfel orele petrecute la munca vor fi placute si eficiente.

 

5. Evita sa stai fata in fata cu altcineva

 

Este preferabil sa ai in spate pe cineva decat in fata, pentru ca, in aceasta pozitie, veti emite energii care se vor confrunta tot timpul.

 

 

Pages: 1 2 3
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top