Soluții pentru roșeața tenului cauzată de acnee
Când vine vorba de acnee, cei mai mulți dintre noi se gândesc la petele specifice și la tenul gras. Cu toate acestea, așa cum persoanele care se confruntă cu acnee știu deja, un alt factor important este roșeața pielii.
Dacă aveți acnee moderată sau severă și vă confruntați cu roșeață a feței, știți că acest lucru este la fel de neplăcut ca petele și erupțiile.
De ce durează roșeața cauzată de acnee mai mult decât coșurile în sine?
Estomparea unui coș inestetic poate fi extrem de satisfăcătoare. Cu toate acestea, această satisfacție se poate transforma curând în consternare atunci când acest coș este urmat de un semn roșu, care este aproape la fel de inconfortabil ca și coșul în sine. Sună cunoscut?
Din păcate pentru persoanele predispuse la acnee, erupțiile sunt o cauză foarte frecventă a hiperpigmentării post-inflamatorii (HPI). În acest caz, inflamația pielii declanșează un răspuns imun, ceea ce duce la o creștere a producției de melanină.
Deși problema se rezolvă în mod natural în timp, acest tip de hiperpigmentare se poate estompa după mai multe luni. Din fericire, anumite produse de îngrijire a pielii anti-acnee, cum ar fi RILASTIL ACNESTIL Crema H BIOME anti-roșeață pot ajuta la îmbunătățirea aspectului pielii.
Ce cauzează roșeața provocată de acnee?
Pete
Principala cauză a roșeții provocată de acnee este că petele individuale sunt adesea de culoare roșie. Petele minore – punctele albe și punctele negre – nu sunt caracterizate de roșeață, spre deosebire de pustule, noduli și chisturi.
Explicația este că aceste tipuri de pete se formează atunci când foliculii înfundați se infectează cu bacterii. Petele infectate devin inflamate și sensibile, motiv pentru care capătă acel aspect roșu.
Cicatrici
Pe lângă pete, roșeața pielii poate fi cauzată și de cicatricile provocate de acnee. Cicatricile permanente apar de obicei la persoanele care au chisturi, cel mai sever tip de pete. Aceste cicatrici oferă în primul rând pielii un aspect neuniform, denivelat. Cu toate acestea, uneori pot provoca și hiperpigmentare, aceasta fiind mai frecventă la persoanele cu pielea mai închisă la culoare.
Mulți oameni cu acnee se confruntă, de asemenea, cu un tip temporar, sa spunem, de cicatrici, în care pe piele apar pete întunecate în locul petelor vindecate. În funcție de nuanța pielii, aceste pete pot fi roz, roșii, violet, negre sau maro. De regulă se vor estompa în câteva luni sau ani, deși uneori pot fi persistente.
Tratamentele pentru acnee
Tratamentele topice pentru acnee pot fi destul de dure cu pielea și uneori pot provoca iritații și roșeață, precum și uscăciune și descuamare. Vestea bună este că nu toate persoanele cu acnee experimentează aceste efecte secundare, iar cele care o fac constată de obicei că aceste semne dispar după terminarea tratamentului.
Cum să reduceți roșeața cauzată de acnee?
Cheia pentru a reduce roșeața provocată de acnee este să aplicați compuși antiinflamatori blânzi cu pielea. Acest lucru înseamnă să nu încercați să utilizați fiecare scrub sau produs iritant pentru a vă trata acneea. În schimb, încercați o abordare cât mai simplă.
Dacă aplicați prea multe produse pentru îndepărtarea sebumului, pielea ar putea reacționa invers: ar putea începe să producă ulei în exces, ceea ce va agrava acneea. Scopul este să vă mențineți pielea curată și să aplicați produse specifice pentru a reduce roșeața în timp ce petele se vindecă.
Iată câteva sfaturi pentru a reduce roșeața:
Curăţare:
Spălați-vă pielea de două ori pe zi (dimineața și seara) cu un produs de curățare blând, fără parfum și non-comedogenic (care nu înfundă porii).
Niacinamidă:
Adăugați un produs cu niacinamidă în rutina zilnică de îngrijire a tenului. Niacinamida este o formă solubilă în apă a vitaminei B3 care s-a dovedit că reduce inflamația și roșeața cauzate de acnee. De obicei, se găsește sub formă de ser sau cremă pentru aplicare locală.
Plasturi pentru acnee:
Poate fi de mare ajutor să folosiți plasturi pentru acnee. Dacă roșeața este limitată la una (sau două) zone de piele, puteți achiziționa plasturi pentru coșuri concepuți pentru a minimiza aspectul unui coș. Cei mai mulți plasturi conțin acid salicilic, niacinamidă, vitamina C sau o combinație de ingrediente concepute pentru a reduce aspectul coșurilor și pentru a grăbi vindecarea.
Gheaţă:
Aplicați o pungă cu gheață învelită într-o cârpă peste zonele înroșite. Lăsați să acționeze 10 minute sau mai puțin.
Produse hipoalergenice:
Utilizați o cremă hidratantă ușoară, non-comedogenică, pentru a preveni uscarea pielii. Unul dintre cuvintele cheie de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați un astfel de produs este „hipoalergenic” sub formă de loțiune sau gel care conține de obicei un ingredient hidratant, cum ar fi acidul hialuronic.
Uneori, va trebui să apelați la specialist. Dermatologul poate verifica pielea și poate prescrie tratamentul potrivit, cum ar fi produse topice, peeling-uri chimice sau terapie cu laser.
De asemenea, roșeața cauzată de acnee poate să semene foarte mult cu rozaceea, o afecțiune care provoacă înroșirea semnificativă a pielii. Deoarece tratamentele pentru rozacee pot fi diferite de cele pentru acnee, este recomandat să consultați un dermatolog.
De asemenea, puteți aplica o cremă blândă pe bază de cortizon pe un coș inflamat pentru a reduce roșeața și umflarea. Acest lucru trebuie făcut cu mare grijă, deoarece steroizii topici înșiși pot provoca acnee, precum și alte efecte secundare potențiale, cum ar fi subțierea pielii.