Now Reading
Adelina Păsat @WEnough: Femeile au multiple resurse interioare pentru a fi lideri excelenți

Adelina Păsat @WEnough: Femeile au multiple resurse interioare pentru a fi lideri excelenți

Revista Psychologies
Adelina Pasat

Care sunt tendințele în evoluția abilităților de leadership, cum sunt acestea influențate de schimbările din mediul de afaceri, tehnologie, societate și cultură?

Pe 18 Aprilie te așteptăm la Cinemax Veranda Mall, să vezi cum arată transformarea prin ochii unui lider. Îți poți rezerva locul cu codul WE20, cu 20% reducere. Accesează acest link: WEnough

Adelina Păsat, Founder & Managing Director at BUZZStore Romania & Bulgaria WOM & Microinfluencer Agency// Founder & Commercial Director at Nutrivita Marketing & Distribution, speaker la WEnough, consideră că organizațiile care promovează egalitatea de gen beneficiază de o gamă mai largă de idei, perspective și abordări, ceea ce poate ajuta respectiva organizație să se diferențieze în mediul de afaceri prin creativitate și soluții inovatoare.

Psychologies:  Care sunt primele trei lucruri pe care le-ai preda într-un curs despre leadershipul feminin? De ce?

Adelina Păsat: Aș începe prin a sublinia rolul femeilor în leadership de-a lungul istoriei, care este plină de exemple curajoase, de femei care au fost în prim-planul vieții sociale, politice sau culturale sau au condus din umbră. Vom realiza, astfel, că femeile au multiple resurse interioare pentru a fi excelenți lideri.

Un alt aspect asupra căruia aș insista îl reprezintă abilitățile necesare unui lider la feminin. Pe lângă abilitățile specifice rolului de lider, gestionarea echilibrului între viața personală și profesională mi se pare esențial, deoarece de la noi se așteaptă de cele mai multe ori să purtăm mai multe pălării, atât în carieră cât și acasă.

Nu în ultimul rând aș vorbi despre beneficiile unui leadership feminin în cadrul grupurilor sociale sau profesionale: mai multă empatie, evitarea conflictelor inutile, pragmatism, focus pe găsirea unor soluții practice și pe cultivarea unui mediu de lucru armonios.

Psychologies: Ce inițiative consideri că sunt esențiale pentru a promova egalitatea de gen în mediul de afaceri și  în leadership?

Adelina Păsat: După ce am lucrat în diverse organizații din industrii precum presă, comunicare, telecomunicații, industria bunurilor de consum și retail, am realizat că fiecare persoană ar trebui să aibă șansa de a își asuma roluri de conducere și a-și folosi abilitățile și talentele, indiferent de gen. Acest lucru duce la o echipă de management mai diversă și chiar la rezultate superioare pe termen lung.

Organizațiile care promovează egalitatea de gen beneficiază de o gamă mai largă de idei, perspective și abordări, ceea ce poate ajuta respectiva organizație să se diferențieze în mediul de afaceri prin creativitate și soluții inovatoare.

Pentru a crea un mediu de lucru incluziv într-o organizație, sunt necesare politici de salarizare bazate pe performanța individuală, fără distincție de gen, cooptarea în managementul superior a unui număr mai mare de talente feminine precum și eliminarea prejudecăților în rândul membrilor echipei prin organizarea de campanii de informare privind beneficiile numirii femeilor în poziții de conducere la toate nivelurile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top