Now Reading
Anca Fotache @WEnough: Avem o voce care are ceva de spus și o viață care are un scop de împlinit

Anca Fotache @WEnough: Avem o voce care are ceva de spus și o viață care are un scop de împlinit

Revista Psychologies
Anca Fotache

Avem încredere în potențialul femeilor în lumea afacerilor, le încurajăm să-și urmeze aspirațiile?

Pe 18 Aprilie te așteptăm la Cinemax Veranda Mall, să vezi cum arată transformarea prin ochii unui lider. Îți poți rezerva locul cu codul WE20, cu 20% reducere. Accesează acest link: WEnough

Câteva inițiative care pot fi implementate pentru promovarea egalității de gen și a egalității în general, de la Anca Fotache, Director General Booking Holdings Romania, speaker la WEnough.

Psychologies:  Care sunt primele trei lucruri pe care le-ai preda într-un curs despre leadershipul feminin? De ce?

Anca Fotache: Când pornești la un drum de învățare este important să înțelegi unde te afli și unde vrei să ajungi, dar și să definești obiectul de studiu. 

Prin urmare, primul lucru pe care l-aș preda ar fi despre ce este leadershipul feminin și ce este leadershipul masculin. Cum se diferențiază? Cum se completează? Cum aplicăm în mod practic această înțelegere?

Al doilea subiect ar fi legat de cunoașterea de sine și de stilul de leadership pe care îl aplicăm. Dacă vrem să cucerim Everestul, trebuie să ne oprim în primul rând la tabăra de bază. Uneori e o incursiune dificilă, alteori dureroasă, dar cine suntem este punctul de plecare pentru cei care vrem să devenim.

Al treilea subiect ar fi despre planificare strategică într-o lume incertă și volatilă, în care doar schimbarea este constantă. Știm din realitatea ultimilor ani, cât de important este să înveți să respiri într-o certitudine din ce în ce mai rarefiată și să planifici într-o incertitudine din ce în ce mai densă.

Psychologies: Ce inițiative consideri că sunt esențiale pentru a promova egalitatea de gen în mediul de afaceri și  în leadership?

Anca Fotache: Sunt multe inițiative care pot fi implementate pentru promovarea egalității de gen și a egalității în general, dar aș dori să menționez trei direcții pe care le consider esențiale nu doar pentru mediul de afaceri, ci și pentru societate în general.

Educație și conștientizare

Schimbarea presupune învățare și, de multe ori, dezvățare și re-învățare. Prin urmare, consider că educația și programele de conștientizare reprezintă elementele fundamentale nu doar pentru crearea unor culturi organizaționale armonioase și sănătoase, dar mai ales pentru dezvoltarea unei societăți bazate pe principii de diversitate, echitate și incluziune.

Pentru o transformare profundă și sustenabilă este necesară actualizarea curriculei pre-universitare și universitare astfel încât să introducă teme și proiecte educaționale legate de diversitate, echitate și incluziune. Până la urmă, principiile și valorile pe care le insuflăm copiilor de astăzi vor reprezenta sursa acțiunilor și comportamentelor adulților de mâine.

Integrare

Integrarea noțiunilor de diversitate, echitate și incluziune nu trebuie să rămână doar la nivelul discursului organizațional sau instituțional, ci să fie transpuse în valorile, cultura, procesele companiilor, respectiv al instituțiilor publice și private, de la recrutarea oamenilor, la echitatea salarială, la evaluarea performanței, la modul în care este organizat spațiul fizic de lucru și așa mai departe.

Inspirație

Cred foarte mult în puterea exemplului și în impactul pozitiv pe care îl pot avea admirația și inspirația. Aducerea în fața oamenilor a unor alți oameni, care trăiesc valorile de diversitate, echitate și incluziune într-un mod autentic, care au avut success în ciuda provocărilor, sau care au reușit să lupte împotriva stereotipurilor, reprezintă cel mai puternic instrument de învățare și de transformare. Pentru că în felul acesta înțelegem că este posibil, învățăm despre curajul emoțional, învățăm că avem o voce care are ceva de spus și o viață care are un scop de împlinit.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top