Now Reading
Ambiția, catalizatorul carierei tale

Ambiția, catalizatorul carierei tale

Revista Psychologies
Ambitia

Ambiția nu este în mod inherent o trăsătură negativă. În esență, ambiția reprezintă dorința de a atinge un anumit obiectiv sau de a obține succes într-un anumit domeniu și este, de cele mai multe ori, un catalizator necesar pentru realizare și auto-îmbunătățire. Persoanele ambițioase sunt adesea motivate, orientate către obiective și capabile să stabilească și să urmeze un curs clar în viața lor profesională și personală. Și acestea sunt calități pe care un recrutor le caută în timpul interviului.
Cu toate acestea, percepția ambiției ca fiind pozitivă sau negativă depinde de modul în care este gestionată și exprimată. Dacă ambiția devine atât de dominantă încât persoana își pierde integritatea, compromițându-și valorile sau ignorând nevoile celor din jur, aceasta poate fi percepută ca fiind negativă. De asemenea, ambiția extremă poate duce la epuizare sau la neglijarea altor aspecte importante ale vieții.
Așadar, echilibrul este cheia. Ambiția sănătoasă, care este însoțită de respect pentru ceilalți, de etică și de un echilibru între viața profesională și cea personală, este adesea văzută ca o trăsătură pozitivă și este esențială pentru progresul personal și profesional. Este important să avem ambiții și să ne străduim să ne îndeplinim obiectivele, dar aceasta trebuie făcută într-un mod care să promoveze nu doar bunăstarea noastră, ci și pe cea a celorlalți.

7 obiective pentru care ai nevoie de ambiție:

  • Obține o diplomă universitară

O diplomă universitară îți poate îmbunătăți șansele de a-ți avansa cariera în orice industrie. Dacă deja ai o diplomă de licență, poți aspira să obții un masterat sau un doctorat, deoarece acestea te pot ajuta să îți mărești cunoștințele și setul de abilități. Diplomele universitare te pot ajuta, de asemenea, să îți extinzi rețeaua profesională și să întâlnești noi specialiști și experți care îți pot susține creșterea în carieră.

  • Devino expert în domeniul tău

Să devii expert vine de obicei împreună cu respectul și considerația colegilor tăi sau a clienților care te pot vedea ca o autoritate în domeniul tău. Este o premisă pentru a primi oferte de job mai bune sau pentru a-ți crește autoritatea în domeniul tău și de ce nu și veniturile.

Citește continuarea articolului în ediția octombrie 2023 a revistei Psychologies sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top