Now Reading
Psihologul oferă suport, toleranța, răbdare, acceptare și ascultare fără judecată

Psihologul oferă suport, toleranța, răbdare, acceptare și ascultare fără judecată

clementina-anghelache-2023
Daniela Gavankar -interviu

Acum când echilibrul dintre tehnologie și umanitate devine tot mai fragil, profesioniștii din domeniul psihologiei joacă un rol vital în reconectarea individului la esența sa umană. Daniela Gavankar ne întâmpină cu o experiență vastă și o viziune profundă asupra dezvoltării uman și ne oferă o perspectivă unică asupra rolului esențial al psihologiei în societatea modernă, subliniind importanța autodezvoltării, a comunicării și a empatiei în procesul terapeutic.

Ce te-a motivat să alegi această profesie și să lucrezi în mod direct cu oamenii?

D.G: Am ales facultatea de psihologie la 18 ani, fără să știu prea bine de ce. Visam să lucrez cu copii, și mi-am ales o categorie de copii cu dificultăți foarte mari, și anume copiii cu autism și alte tulburări de dezvoltare. Mi-am dorit să le dau copiilor o voce, și am și lucrat mult și ca logoped.

Din experiența ta, care consideri că este cea mai mare provocare pe care oamenii o întâmpină în dezvoltarea lor personală sau profesională?

D.G: Cred că oamenii nu au un plan de dezvoltare, și chiar dacă îl au, îl lasă foarte ușor în mâinile altor oameni. “Dacă mama nu vrea, dacă șeful nu vrea, dacă programul nu-mi permite, dacă soțul nu vrea.” Același lucru se întâmplă și în plan personal și în plan profesional. Dacă tu vrei să ajungi expert într-un domeniu, trebuie să te dezvolți personal și profesional, este nevoie să faci terapie, dezvoltare personală, tocmai pentru a crește, pentru a avea încredere în tine și pentru a-ți cunoaște și crește permanent valoarea. Eu am terminat facultatea în 2001, primul master în 2006 la Universitatea București, al doilea la University of Texas în 2010, și am devenit ușor-ușor formator, supervizor, trainer, profesor asociat al Universității Spiru Haret și am planuri de creștere pentru următorii ani. În fiecare an am atins o treaptă pentru care sunt recunoscătoare și bucuroasă.

Citește continuarea articolului în ediția octombrie 2023 a revistei Psychologies sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top