Now Reading
Andreea Elena Halikias @WEnough: Ești deja totul și meriți deja totul

Andreea Elena Halikias @WEnough: Ești deja totul și meriți deja totul

Revista Psychologies
Andreea Halikias

Vulnerabilitatea nu înseamnă slăbiciune și, doar pentru că e mai la îndemână leadershipului feminin, nu înseamnă că nu e valoroasă, sau că trebuie ascunsă sub o mască rigidă, consideră Andreea Elena Halikias, scriitoare si antreprenoare, speaker la WEnough.

Psychologies:  Care sunt primele trei lucruri pe care le-ai preda într-un curs despre leadershipul feminin? De ce?

Andreea Elena Halikias: sunt urmatoarele:

1. Leadershipul feminin și leadershipul masculin au ceva foarte important în comun: oamenii în slujba cărora se pune. De aceea, primul și cel mai important aspect pe care l-aș preda ar fi comunicarea clară, orientată către ceilalți, dar și eficientă prin puterea ei de a influența și determina acțiunea atât de necesară progresului.

Atâta vreme cât vom căuta diferențe, vom găsi diferențe. Doar că acestea nu ne ajută să mergem mai departe. Ba din contră, ne țin în loc, într-un joc al ego-ului. Uitându-ne la ce ne aseamănă putem să învățăm mult mai ușor din abordări diferite. 

2. Ești deja totul și meriți deja totul.  

Rezultatele nu spun nimic despre nivelul personal de merit al liderului ci despre instrumentele pe care le-a folosit și strategia pe care a aplicat-o. Rezultatele sunt doar feedback. Câteodată pentru rezultate mai bune e nevoie și de dezvoltare personală, dar niciodată un rezultat nu va spune ceva despre a fi sau nu suficient ca persoană.

3. Vulnerabilitatea nu înseamnă slăbiciune și, doar pentru că e mai la îndemână leadershipului feminin, nu înseamnă că nu e valoroasă, sau că trebuie ascunsă sub o mască rigidă.

Psychologies: Ce inițiative consideri că sunt esențiale pentru a promova egalitatea de gen în mediul de afaceri și  în leadership?

Andreea Elena Halikias: În final, totul se rezumă la modelele cu care creștem, pe care le vedem și care ne influențează. Mediul de afaceri și liderii de mâine se re-creează oferind copiilor și adolescenților de astăzi exemple de egalitate de gen în aceste domenii. Singurul lucru eficient pe termen lung ar fi o campanie de promovare a spiritului antreprenorial și a leadershipului în școli în care să oferim mai multe perspective, mai multe moduri de a face lucrurile ca fiind egale în importanță și merit. Nu prin a sublinia diferențele (leadership feminin vs. leadership masculin) ci prin a normaliza perspectivele diferite și abordările diferite către același obiectiv.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top