Now Reading
Confesiune – Curaj, se poate!

Confesiune – Curaj, se poate!

Revista Psychologies

Irina Alionte, in 2012, la 24 de ani, a pornit o afacere de succes in Marea Britanie si a primit premiul Best Business Growth dupa doar un an de la infiintare.

 

Povestea mea a inceput cand, la doar 24 de ani, am luat cea mai curajoasa decizie din viata mea, aceea de a incepe propria afacere intr-un oras necunoscut, Londra, unde nu aveam familie, conexiuni de afaceri si nici nu stiam de unde sa incep.

Desi aveam in Romania o afacere de familie de succes si perspective de a parcurge traseul antreprenorial, am simtit nevoia de a trece la un alt nivel si de a avea in jur modele de succes, persoane care sa ma inspire si dupa care sa ma ghidez.

In 2012, am plecat in Marea Britanie pentru a urma un masterat in marketing si strategie la o scoala de business de top: Universitatea Warwick. Dupa terminarea masteratului, aveam de facut o alegere: puteam sa ma intorc in tara sau sa incep pe cont propriu in Marea Britanie.

Din fericire, am avut ocazia sa cunosc antreprenori cu experienta care au crezut in mine si mi-au devenit mentori, astfel ca am primit finantare si indrumare de la cea mai mare organizatie de mentoring din Marea Britanie, Rockstar Group, pentru a putea sa pun bazele propriei afaceri.

Cele mai mari bucurii sunt atunci cand primesc feedback de la clientii satisfacuti. Un alt motiv de bucurie a fost momentul in care am obtinut premiul Best Business Growth, la doar un an de la infiintarea Club Cardio, ca urmare a impactului pe care l-a avut in randul britanicilor.

Au existat si angoase, firesti oricarui inceput, cum ar fi startul unei afaceri intr-o tara total noua pentru mine, o tara in care nu stiam de unde sa incep, cum sa pun in piata ideea mea si cum sa imi creez o retea de contacte, insa prin munca si hotarare am reusit sa imi duc ideea de afacere in piata.

In experienta din Romania am simtit de multe ori ca nu exista un sistem de sustinere pentru tinerii cu idei de afaceri care vor sa isi ia responsabilitati si sa isi transpuna viziunea in practica.

Asa ca acum imi doresc sa le ofer tinerilor o sansa in plus si vreau sa impartasesc cu ei din experienta mea, aducandu-i in Romania pe cei care mi-au fost aproape si m-au ajutat sa ajung unde sunt acum.

Vreau sa ii aduc in Romania pentru ca eu cred foarte mult in cei tineri, in romani, in potentialul lor nebanuit si in posibilitatea de a-si transforma cele mai indraznete visuri in realitate. Tot ceea ce le trebuie este un imbold! Ideea de afacere mi-a venit pe vremea cand eram studenta la Warwick.

Ascultam parerile tinerilor dornici de miscare, dar care se simt inhibati de oglinzile mari, luminile puternice si privirile indiscrete ale altor persoane din sala de fitness. Atunci mi-am imaginat cum ar fi sa combin exercitiile de miscare cu atmosfera relaxanta a unui club de noapte, unde nu exista nici oglinzi, nici lumini puternice, nici oameni care sa ma poata vedea foarte bine.

Asa a aparut Club Cardio, un loc plin de energie, de entuziasm, unde lumea se simte bine dansand, facand miscare, intr-o atmosfera difuza, fara o­glinzi mari si lumini puternice. Conceptul Club Car­dio este de a crea o atmosfera relaxanta, in care oamenii sa faca miscare si in acelasi timp sa se simta bine.

I-as sfatui pe tinerii romani sa isi urmeze visurile. Daca visul tau este sa urci pe scara succesului intr-o multinationala de renume, atunci incearca sa iti gasesti un model de succes, o persoana care a obtinut rezultatul dorit de tine.

Daca insa simti ca vrei sa iti iei viata in propriile maini si sa iti asumi responsabilitatea pentru deciziile pe care le iei, atunci o cariera antreprenoriala ti se potriveste, si iti recomand sa cauti un antreprenor care sa iti fie mentor.

Un antreprenor ar trebui, in primul rand, sa aiba incredere in sine, sa fie perseverent. Astfel incat sa poata trece peste obstacole. Este necesar in acelasi timp sa fie o fire optimista, sa gandeasca pozitiv si, nu in ultimul rand, sa aiba abilitati de leader, pentru a-i inspira si pe altii sa il urmeze.“

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top