Now Reading
Înfruntând norii războiului, prin împuternicirea constructivă oferită de coaching (partea a II-a)

Înfruntând norii războiului, prin împuternicirea constructivă oferită de coaching (partea a II-a)

adina-tarry
înfruntând-norii-războiului-prin-împuternicirea-constructivă-oferită-de-coaching-partea-a-II-a

Primăvara lui 2022 a adus în Europa, după doi ani de pandemie globală și un război care a trezit amintiri traumatice unor generații și stupoare și neînțelegere generațiilor mai tinere, care avuseseră și ele parte deja de „războiul Covid”. Natura umană are însăși capacitatea de a depăși situații extreme pentru a permite vieții să meargă înainte.

În acest scop, practicile și modelele de life coaching îți pot veni în ajutor, sugerând de pildă să continui să te implici echilibrat în parcelele diferite de viață care includ: munca, prietenii și familia, sănătatea și starea de bine, reaprovizionarea cu energie și preocupările sociale, în general, evitând în același timp fluxul excesiv de informații negative și respingând toxicitatea descumpănirii și lipsei de speranță.

Implicarea echilibrată se poate realiza și prin dialog cu parteneri calificați în profesiunile dialogice – coach, consilier, terapeut – sau cu sine, prin dialog interior reflexiv. În ambele cazuri, scopul activității este îmbunătățirea stării de spirit prin implicare voită, împuternicită și alimentată de speranță în activități practice din toate parcelele vieții personale și profesionale.

Și iată ca exemplu practic, douăsprezece întrebări pe care le poți folosi în scop constructiv și pozitiv pentru identificarea, soluționarea și proiectarea în viitor a situațiilor dificile de azi, cu privirea ațintită pe orizontul soluționărilor pozitive de mâine.

Identificarea provocărilor

Care sunt cele mai mari temeri pe care le resimți?

Temerile pe care le ai pot deveni motiv de nefericire, alimentând simțământul că viața e plină de piedici ce împiedică progresul și mulțumirea. Identificând și articulând aceste temeri, poți evalua cu optimism voit și conștient cât de iminente sau adevărate sunt acestea.

Citește articolul integral în ediția de mai a revistei Psychologies sau abonează-te și primește lunar cadourile pregătite.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top