Now Reading
Inovație și Inspirație la Gala Corporate Wellbeing Award 2024

Inovație și Inspirație la Gala Corporate Wellbeing Award 2024

Revista Psychologies

Organizată de Dynamic HR, cea de-a X-a ediție a Galei Corporate Wellbeing Award a avut loc pe 14 mai și a reunit liderii de resurse umane din România pentru a celebra o temă de importanță crescândă la nivel global și național: wellbeingul organizațional.

Evenimentul a oferit recunoaștere și inspirație prin studii de caz și statistici, subliniind tendințele cheie și importanța stării de bine a angajaților, acest concept devenind un pilon esențial pentru atragerea și retenția talentelor.

„Prin acest eveniment unic în România, oferim liderilor de HR un cadru de referință, sprijinindu-i în promovarea programelor de wellbeing în organizațiile lor. Le oferim recunoaștere, inspirație prin informații de ultimă oră și studii de caz, precum și oportunități valoroase de networking. Această zi nu este doar o gală obișnuită; nu accentuăm competiția sau trofeele, punem un foarte mare accent pe inspirație reciprocă,” a declarat Simona Nicolaescu, Managing Partner, Dynamic HR.

Gala Corporate Wellbeing Award a scos în evidență principalele tendințe și preocupări ale angajatorilor și angajaților din România legate de wellbeingul organizațional, prin prezentările susținute de speakerii invitați. Aceste prezentări s-au bazat pe statistici și cercetări realizate de companiile reprezentate sau pe studii globale, oferind astfel o imagine clară și cuprinzătoare asupra subiectului.

–       Angajații fericiți sunt cu 31% mai productivi și fac vânzări cu 37% mai mari. În medie, angajații se pot concentra doar 7 minute înainte de schimbarea ecranelor. (Clementina Anghelache, coach, speaker, Publisher Learning Network și Psychologies)

–          70% din angajați consideră că angajatorii sunt responsabili de starea lor de bine. Costurile cu prezenteismul sunt de 10 ori mai mari față de acelea generate de concediile medicale. (Georgiana Andrei, Corporate Sales Director, Rețeaua de Sănătate Regina Maria)

–          Aproape un sfert din angajații români simt că și-au pierdut echilibrul emoțional și peste 37% se simt epuizați. 67% din ei au simțit nevoia să apeleze la ajutor psihologic specializat, în ultimul an. (Raluca Dumitra, CMO, eJobs)

–          56% din companiile care măsoară ROI pentru programele de wellbeing au o întoarcere a investiției mai mare cu 100%, ceea ce înseamnă că pentru fiecare dolar investit, câștigă mai mult de 2 dolari. (Dan Moraru, CEO, 7card)

–      Este important să restabilim relația cu corpul, lucru care se poate face prin fasciaterapie, ce constă în stimularea manuală a fasciilor (țesuturi fine care învelesc mușchii, oasele, vasele de sânge, ligamentele, nervii și intestinele). (Petros Liolios, profesor și formator în psihopedagogie perceptivă și fasciaterapie)

–          43 de mușchi contribuie la forma feței și la exprimarea emoțiilor și gândurilor noastre. (Wael Abdul Hamid, fondator Roya)

–          Între 60% și 90% din informația pe care o procesăm este vizuală, din care până la 90% din informații sunt oferite de trăsăturile faciale. Ochii luminoși sunt un indicator al unei persoane al cărei sistem nervos funcționează bine, este echilibrat. (Radu Chiriac, Managing Director, Roya România)

–         26% din persoanele care nu au o rutină constantă de fitness spun că nu găsesc bucurie în practicarea fitness-ului și 21% au probleme legate de motivație. (Lucian Adochiței, Director de vânzări World Class România)

– Topul experiențelor individuale alese de angajați, care au efect în starea de bine, sunt zborul într-un simulator Boeing, zborul cu avionul ușor, conducerea unei mașinuțe Hot Rod, cazare și degustare la o cramă și terapia prin plutire. (Oana Pascu, Fondator Complice.ro)

Topul proiectelor de corporate wellbeing, în 2024

Jurizarea proiectelor de wellbeing prezentate în cadrul Galei Corporate Wellbeing Award a fost realizată pe baza voturilor publicului, format din reprezentanți ai comunității de HR din România, și a evaluărilor unui juriu format din Ruxandra Crina Lupșa – HR Director, NXP Semiconductors, Carmen Dumitrache – HR Director, Capgemini, Irina Butnaru – România Country Lead & General Manager, Wipro, Jeroen Fabry – Business Unit Manager, H.Essers România, Bianca Brad – om de televiziune, Fondator al Organizației E.M.M.A., Raluca Dumitra – CMO, eJobs România.

Criteriile principale de evaluare au fost gradul de inovație și impactul asupra stării de bine a angajaților. Alături de Premiul cel mai Mare, acordat Băncii Transilvania, au fost desemnate următoarele proiecte de wellbeing organizațional ale anului 2024:

–  „Better Together” (PwC): premiul pentru categoria „Inovație”;

–  „The Butterfly Effect” (Metropolitan Life): premiul pentru categoria „Impact maxim”;

–  „E despre mine” (Provident Financial România): premiul pentru categoria „Inspirație”;

–   „P.O.P. – People of Policolor” (Policolor): premiul pentru categoria „Sustenabilitate”;

–   „Better Me Wellbeing” (EY): premiul pentru categoria „Leadership”;

–   „RADIO RO-Gratitude” (Druckfarben): premiul pentru categoria „Originalitate”;

–   „Screening-ul salvează vieți” (Banca Transilvania): premiul pentru categoria „Pionierat”;

–   „Adaptive Longevity” (HP): premiul pentru categoria „Sănătate mintală”;

–  „Lights, Camera, Thrive!” (Avon): premiul pentru categoria „Comunitate și impact”.

Gala Corporate Wellbeing Award a fost organizată cu ajutorul partenerilor săi: Metropolitan Life, Regina Maria, Aqua Carpatica, Doctor Skin, 7card, World Class, Editura Trei, Farmacia Vedra, Sweeteria, Complice, Avon, Republica Bio, Nutrivita, Drum Cafe, Swissotel Poiana Brașov.

Pentru mai multe informații, va invităm să accesați www.dynamichr.ro și gala.dynamichr.ro.

  • Despre Dynamic HR

Prezentă pe piață din anul 2004, Dynamic HR este o firma de training care ajută companiile în dezvoltarea angajaților, dezvoltarea competențelor și abilităților lor, astfel încât să se vadă diferența în indicatorii de performanță la nivel de business. Este specializată în livrarea de servicii de resurse umane cu impact la nivelul performanței individuale și organizaționale, de la traininguri, programe de creșterea coeziunii de echipă până la programe de wellbeing de impact în starea fizică și emoțională. Este primul furnizor de servicii de wellbeing din România, din anul 2010, și a dezvoltat o platformă online dedicată sănătății mintale, www.lifefitsimonanicolaescu.ro.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top