Now Reading
Cum sa-mi pregatesc fetita?

Cum sa-mi pregatesc fetita?

Cum sa-mi pregatesc fetita de 5 ani, deoarece divortez si nu vreau ca lipsa tatalui sa o schimbe si sa sufere, sa se inchida in ea, desi relatia mea cu ea este una bazata pe comunicare si dragoste reciproca?

Intrebare pusa de: andree, 22

Raspunsul psihologului:

Andreea, este inevitabil ca fetita sa sufere intr-o astfel de situatie. Anormal ar fi sa nu sufere! Ceea ce este important este ca tu, prin mesajul pe care-l transmiti, sa faci aceasta suferinta mai usor de suportat.
Copiii au tendinta de a se simti vinovati pentru ceea ce se intampla intre parinti (de multe ori, sunt „ajutati” in acest sens de unele din replicile parintilor).

Este indicat sa-i spui fetitei tale adevarul: ca mami (si tati ?)o iubesc, dar au decis sa nu mai fie impreuna. Intre adulti se mai intampla astfel de lucruri si uneori este mai bine asa. Si ca iti pare rau ca acest lucru se rasfrange asupra ei (fetitei). Este important de asemenea sa astepti si intrebarile ei, sa le incurajezi si sa explici situatia pe masura ce ea iti pune intrebari. Multi parinti cad in extrema cealalata, respectiv sa copleseasca copilul cu explicatii.

Iti recomand in acest sens 2 din cartile aparute la Editura Trei:

Cand parintii se despart. Cum sa prevenim suferintele copiilor – Françoise Dolto, In¨s Angelino

Divortul sanatos. 14 etape ale separarii, divortului si recasatoririi. Pentru parinti si copii – Craig Everett, Sandra Volgy Everett.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top