Now Reading
Nu-mi mai spunea ’te iubesc”

Nu-mi mai spunea ’te iubesc”

Am 30 de ani si sunt intr-o relatie de 8 ani; in primii 3 ani a fost mai mult o relatie la distanta, insa de 5 ani locuim impreuna; am mai avut mici certuri, dar nimic serios, insa acum trecem printr-un moment important de criza si se pune problema despartirii. Relatia noastra s-a racit; am avut o discutie acum cateva saptamani, mai mult la initiativa mea, fiindca eram convinsa ca ceva e in neregula: si-a schimbat obiceiurile, nu-mi mai spunea “te iubesc”, nu ne mai sarutam, petrecea mult timp in alta camera si comunicam foarte putin. Am inceput cu “Tu nu ma mai iubesti” (ne mai tachinam uneori asa), la care el mi-a raspuns “Ba tu nu ma mai iubesti”.

…….

L-am intrebat daca are sau a avut o relatie (mai ales ca petrece destul de mult timp cu o colega de serviciu cu care pleaca si se intoarce de la birou si despre care imi tot povestea o gramada de lucruri), insa a negat categoric. La un moment dat eram convinsa ca exista altcineva in viata lui, acum nu mai stiu ce sa zic. Oricum e evident ca si pe el il macina situatia si desi n-as putea spune exact la ce se gandeste, se vede ca nu-i e usor si ca in interiorul sau se da intr-adevar o lupta.

Intrebare pusa de: elena, 30

Raspunsul psihologului:

Elena,

Nu imi este clar de ce vrei tu sa ramai in aceasta relatie. Ti-e teama de singuratate? Orgoliul tau este cumva ranit prin retragerea lui?

Citind mesajul tau, nu am simtit iubirea, pasiunea in relatia voastra – nici macar atunci cand vorbesti despre trecut. Pare ca tu esti cea care exercita controlul in relatie – cea care are initiativa, care impune conditiile. El – persoana mai pasiva, care pe de o parte ti se opune in mod pasiv (tu esti ultima care afla noutatile din viata lui), iar pe de alta parte este flatat ca ii acorzi atentie.

Cred ca aceasta criza prin care treceti este o oportunitate extraordinara pentru a reflecta la ce va doriti fiecare dintre voi. Daca poti trece peste anxietatea legata de o posibila ruptura, merita sa te intrebi serios ce iti doresti de fapt de la viata ta.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top